Po roční odmlce návrat do ECHL. Toledo Walleye mají prvního hráče, získali známého bitkaře

Toledo Walleye, kteří plní roli naší druhé farmy ve třetí nejvyšší soutěži ECHL, se po roční odmlce vracejí do soutěže. Na soupisku přivítali prvního hráče, další budou v nejbližších dnech následovat. Co Toledo nyní čeká?

Kvůli pandemii koronaviru se mohly týmy rozhodnout, zda se pro sezónu 2020/2021 přihlásí do ECHL. Toledo to z důvodu zejména finančních neudělalo. Organizace ve třetí nejvyšší soutěži mají značně limitující podmínky a vstupné pro ně představuje vysoký příjem. Walleye tedy do ligy nenastoupili.

Co bylo s jejich hráči? 

Rozprchli se všude možně. Například brankář Billy Christopoulos zamířil do Indy Fuel (ECHL), odkud hostoval i pět utkání ve vyšší AHL, kde oblékl dres Rochesteru. Obránci Butrus Ghafari (Rapid City Rush), Randy Gazzola (Fort Wayne Komets) či Blake Hillman (South Carolina Stingrays) zůstali ve stejné lize. Útočník Shane Berschbach, jedna z největších hvězd Walleye, celý rok vynechala. Stejně tak učinil kapitán TJ Hensick. 

Jak budou znovu skládat tým?

Poměrně jednoduše. Liga schválila, že na hráče, kteří podepsali s organizací smlouvy minimálně na sezónu 2020/2021 a daná organizace se poté odhlásila, má stále práva. Tento případ se týká Walleye, kteří již začátkem července odeslali na vedení ECHL seznam 21 hokejistů s platnými kontrakty v Toledu. 

Hráči se přemístí zpět do svých týmů, které kvůli odhlášení, museli opustit. 

Kdo je nová posila?

Cole Fraser
Cole Fraser

Bitkař, bývalý prospekt Detroitu Red Wings. Výběr z roku 2017 v pátém kole, obránce Cole Fraser. Jednadvacetiletý pořízek podepsal roční smlouvu, zkušenosti s mužským hokejem již má. 

V juniorském věku hrál v OHL za Peterborough Petes. Za 238 zápasů nasbíral 55 bodů (14+41) a 299 trestných minut. Pořádnou porci jich dostal také v ECHL, kde působil v předchozích dvou sezónách v týmech Allen Americans, South Carolina Stingrays a Utah Grizzlies. Dohromady nastoupil do 91 utkání, vstřelil osm branek, na sedm jich přihrál a rozhodčí mu udělili 247 trestných minut.

„Cole do naší obrany přináší soubor fyzických dovedností, které prostě potřebujete k tomu, abyste mohli v ECHL vyhrávat. Bude důležitým hráčem při našich oslabeních, navíc se chce stále zlepšovat. Věřím, že mu pomůžeme v jeho růstu,“ uvedl na adresu první posily trenér Dan Watson.

Proč vůbec o druhé farmě píšete?

Chceme poskytovat komplexní informace, tudíž i ty z farem.

Právě z Toleda Walleye očekávejte v nejbližších dnech seriál článků, který bude mapovat sezónu za sezónou od založení v roce 2009. I během sezóny budeme vydávat pravidelné souhrny, abyste o nic nepřišli. Stay tuned!

(zdroj: toledowalleye.com, echl.com; foto: Detroit News, Our Sports Central)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *