SPEKULACE: Situace okolo Jonathana Berniera se zamotává. Vyzkouší trh s volnými hráči?

Jonathan Bernier

Říkal, že chce v Detroitu pokračovat, to se ovšem může změnit. Podle reportéra TVA Sports Renauda Lavoie chce Jonathan Bernier otestovat svou cenu na hráčském trhu.

V praxi to znamená, že kanadský brankář počká na nabídky, které od různých týmů dostane a poté se rozhodne, kde bude v kariéře pokračovat. Než propadnete panice, tak není samozřejmě vyloučeno, že to bude nadále v Detroitu. Red Wings by o něj určitě měli zájem, protože s Thomasem Greissem vytvořil velmi silný tandem. 

Bernierovi skončila po uplynulé sezóně tříletá smlouva. Ročně pobíral rovné tři miliony dolarů a hlavně předváděl výkony, které jednoznačně osloví jiné organizace.

Pokud by se nakonec Bernier rozhodl zkusit štěstí jinde, bude muset Detroit hledat náhradu právě na trhu volných hráčů. O nejlepší brankáře se ucházet určitě nebudeme. Z cenově dostupných gólmanů zmiňme Jamese Reimera, ten má za sebou dvě velmi dobré sezóny v Carolině. Dvojku v týmu by za Greissem mohli dělat i David Rittich z Toronta či Laurent Brossoit, který uplynulý ročník strávil ve Winnipegu.

(zdroj: Renaud Lavoie, TVA Sports; foto: nhl.cz)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *