OFICIÁLNĚ: Dennis Cholowski se stává Krakenem!

Dennis Cholowski Krakenem!

Mladý obránce Dennis Cholowski se loučí s Detroitem. Seattle Kraken si ho vybrali v expanzním draftu. Třiadvacetiletý zadák se stěhuje poprvé v kariéře.

Dennis Cholowski
Dennis Cholowski

Rodáka z Langley v Britské Kolumbii Red Wings draftovali v roce 2016 v 1. kole z 20. pozice. Detroit uchvátil svou sezónou v Chilliwack Chiefs (BCHL), kde v 50 zápasech nasbíral 40 bodů (12+28). Ve vyřazovacích bojích přidal dalších 15 (4+11) ve 20 duelech.

Následující ročník strávil kanadský obránce na univerzitě v St. Cloud (NCAA). Ve 36 duelech se jednou trefil a přidal i 12 přihrávek. V kádru se potkal s Willem Borgenem, kterého si z Buffala také Seattle vybral v expanzním draftu, takže se opět střetnou. Jedno utkání odehrál na farmě v Grand Rapids, takže nadále už Cholowski nemohl v NCAA pokračovat.

Rozhodl se pro WHL, kde sezónu 2017/2018 rozdělil mezi dva celky – Prince George Cougars a Portland Winterhawks. V 69 zápasech základní části posbíral 66 bodů (14+52). V play off nastoupil do 12 utkání, pětkrát se prosadil a přidal dvě přihrávky.

Ročník 2018/2019 již strávil z většiny v NHL. Detroit mu dal šanci na 52 duelů, Cholowski nezklamal. Nasbíral solidních 16 bodů (7+9) a ukázal své ofenzivní schopnosti. Jeho vytíženost v Red Wings ovšem klesala, v předminulé sezóně hrál 36 utkání (2+6), loni jen 16 (1+2). Během necelých čtyř roků v Grand Rapids dosáhl na bilanci 69 zápasů, 35 bodů (9+26). Patřil mezi nejlepší obránce farmy.

V hlavním týmu byl kritizován za slabou defenzivní činnost. I proto byl raději chráněný Lindström, jehož obranné schopnosti jsou na vyšší úrovni a standart si udržel po celou dobu, kterou v soutěži je. Pro švédského beka hrál i věk. 

Dennisi, do nového startu ti přejeme všechno nejlepší, ať se ti vyhýbají zranění a daří se ti. 

Děkujeme za všechno!

(foto: Detroit Free Press)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *