Yzerman opět úřadoval. Po levné smlouvě skočil Rasmussen, poté posílil o mladou hvězdičku!

Steve Yzerman provedl další loupež. Nejprve se mu povedlo za levný peníz prodloužit s talentovaným Michaelem Rasmussenem. Následně ovšem doslova okradl Carolinu, povedlo se mu totiž do Red Wings přivést Alexe Nedeljkovice!

Podepsání mladého kanadského forvarda je jednou z důležitých věcí offseason. A Yzermanovi se to povedlo s grácií. Dvaadvacetiletý rodák z Vancouveru bude v Detroitu působit další tři sezóny. Ročně bude pobírat pouhých 1,46 milionů dolarů, přičemž opravdu vyplácená částka každým rokem drobně poroste.

Po vypršení kontraktu bude Rasmussen znovu RFA hráčem, takže bude opět přednostně vyjednávat s námi. Velmi dobrý obchod pro Detroit.

To ale nebylo vše…

Nedávno jsme psali, že chce Jonathan Bernier vyzkoušet trh s volnými hráči. Náš manažer tedy geniálně využil vzniklé situace. Carolina Hurricanes se nemohla domluvit s Alexem Nedeljkovicem na nové smlouvě, proto zakročil.

Vyměnil Berniera do Caroliny, poslal s ním i třetí kolo draftu 2021 (patřilo Vegas ještě z trejdu Tatara) a na oplátku získal další kus skládanky do přestavby. Ano, Alex Nedeljkovic se stává brankářem Detroitu. Smlouvu podepsal na dvě sezóny s průměrným ročním platem 3 miliony dolarů. 

Rodák z Parmy v Ohiu se v minulém ročníku naplno prosadil do NHL. Ve 23 zápasech základní části pochytal 93,2 % střel a inkasoval průměrně pouze 1,9 gólů na utkání, třikrát vychytal čisté konto. Ve vyřazovacích bojích si připsal dalších devět startů s bilancí 2,17 gólů na utkání a úspěšností 92 %.

Vítej u nás, Alexi! 🐙

(zdroj: redwings.nhl.com, foto: nhl.com)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *