Poslední termín na podání nabídek chráněným volným hráčům. Co bude s Hronkem a Vránou?

Dnešním dnem (26. července) končí možnost nabídnout chráněným volným hráčům kvalifikační nabídky. V Detroitu na ně čeká pěkný počet hokejistů. Kdo konkrétně? Čtěte dál. 

Na začátek si vysvětleme pojem kvalifikační nabídka. Tu musí dostat RFA hráči, pokud do termínu se svou organizací smlouvu nepodepíší. Kvalifikační nabídka se podává vždy na jeden rok, hodnota smlouvy je maximálně o 10 % vyšší než předchozí (podíl navýšení se odvíjí právě od původního platu). 

První pondělí po draftu musí být nejpozději nabídka předložena, což je právě dnes. Hokejista a jeho zástupci mají čas na rozmyšlenou, od následujícího dne začínají jednání, jelikož hráči většinou takovou nabídku nepřijmou. 28. července se otevře trh s volnými hráči a chránění volní hráči (RFA) mohou přijímat kvalifikační nabídky. 

Red Wings mají momentálně v kádru hned 13 RFA hokejistů, z toho dva již smlouvu podepsali (Alex Nedeljkovic, Michael Rasmussen) a dva pokračovat nebudou (Christian Djoos, Mathias Bromé), jelikož zamířili do Švýcarska.

Detroit bude po předložení nabídek jednat se všemi RFA hráči a nemyslím si, že některého odmítneme a on se dostane na trh volných hráčů. Útočníci Chase Pearson Hayden Verbeek budou podpisy spíše pro farmu v Grand Rapids (AHL). Důležití pro Red Wings jsou zejména obránci Filip HronekGustav Lindström a forvardi Tyler Bertuzzi, Adam Erne, Givani Smith Jakub VránaJevgenij Svečnikov bude zřejmě také podepsán, ale nedovedu si již moc představit jeho budoucnost v naší organizaci.

Pokud se některý z hráčů (a jeho zástupci) bude kroutit, rozhodne o roční smlouvě arbitráž, která si vyslechne argumenty obou stran a poté vyřkne sumu. Před minulým ročníkem se s Detroitem nemohl dohodnout útočník Tyler Bertuzzi. Jemu vypršela dvouletá smlouva, během které ročně pobíral 1,4 milionů dolarů. Bertuzziho představa byla 4,25 milionů za rok, Detroit navrhoval 3,15. Soud se tehdy přiklonil na stranu Red Wings a rozhodl o roční smlouvě s částkou 3,5 milionů dolarů.

Důležité upozornění: k arbitráží jsou z Detroitu způsobilí pouze Tyler Bertuzzi, Adam Erne, Jakub Vrána. Zbytek nemá splněny podmínky, takže se s nimi Red Wings musí domluvit bez rozhodnutí soudu.

LGRW! 🙌🐙

(zdroj: capfriendly.com, sportingnews.com, foto: idnes.cz)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *