Podepsat smlouvu s Detroitem bylo snadné rozhodnutí, říká Tyler Bertuzzi

Tři měsíce po operaci zad je útočník Tyler Bertuzzi zase zpět na ledě, cítí se dobře a těší se na zahájení tréninkového kempu v Traverse City.

„Nikdy jsem si nemyslel, že řeknu, že jsem natěšený na tréninkový kemp, ale opravdu jsem,“ přiznal Bertuzzi v sobotu krátce poté, co podepsal nový dvouletý kontrakt.

Začátek loňské sezóny zastihl Bertuzziho ve velmi dobré formě, když v prvních devíti utkáních zaznamenal solidních sedm bodů (5+2). Dobrou formu však vzápětí přerušily problémy s bolavými zády. Po odpočinku a následné rehabilitaci a několika pokusech o návrat na led se útočník s číslem 59 na zádech nakonec rozhodl 30. dubna podstoupit nevyhnutelný zákrok.

„Loňský rok byl fyzicky a psychicky velmi náročný, měl jsem bolesti každý den,“ vrátil se jeden z tahounů týmu ke svým zdravotním trablům.

„Myslím, že zvolit chirurgický zákrok bylo správné, cítím se teď opravdu dobře. Jsem velmi spokojený s tím, jak vše proběhlo, a s rozhodnutím, které jsme učinili…zkrátka být zase zpátky v normálním životě, moct dělat cokoliv, bruslit, cvičit…“

Rehabilitace šestadvacetiletého útočníka tak probíhá podle plánu bez jakýchkoliv komplikací. Bertuzzi už byl na ledě například s Dylanem Larkinem, od něhož se rovněž očekává, že po zranění krku, jenž ho připravilo o závěr loňské základní části, bude na nadcházející ročník stoprocentně připraven.

„Budu dál dělat to, co dělám, nechci na to příliš tlačit. Jen se pozvolna vracet a v posilovně se i nadále zlepšovat. Nechci to uspěchat,“ dodává Bertuzzi směrem k procesu zotavování.

Zároveň je rodák z kanadského Sudbury rád, že po loňském vcelku zdlouhavém jednání spojené s arbitráží, uzavřel smlouvu tentokrát poměrně brzy. „Bylo to relativně rychlé, nebylo toho příliš k řešení. Bylo to snadné rozhodování.“

„Myslím, že je to dobré pro obě strany. Po zranění zad mám čas vrátit se a ujistit se v tom, že je vše v naprostém pořádku a být pokud možno co nejzdravější.“

Bertuzzi je nadšený také z nových akvizic, které klub získal v rámci letošního trhu, a to včetně kamaráda Piuse Sutera, svého někdejšího spoluhráče z juniorského hokeje, konkrétně z týmu Guelph Storm (OHL), kde oba váleli společně s Robbym Fabbrim mezi lety 2013 a 2015.

„Bude fajn si s ním znovu zahrát. V loňském roce prožil skvělou první sezónu. Je to navíc centr, což našemu týmu prospěje,“ vyjádřil se Bertuzzi směrem k Suterovi a pokračoval: „Přišlo několik dobrých hráčů. Mluvil jsem s Larksem a Fabbsem a shodli jsme se, že na tento rok jsme všichni opravdu velmi natěšení.“

(zdroj: mlive.com; foto: nhl.com)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *