Půjdou k soudu? Jakub Vrána a Adam Erne se nedomluvili na smlouvách, přihlásili se k arbitráži

Dva hokejisté Detroitu využili svého práva a přihlásili se k arbitráži. Konkrétně jde o útočníky Jakuba Vránu a Adama Erneho. 

Arbitrážní slyšení se koná mezi 11. a 26. srpnem. Pokud se organizace s danými hráči nedomluví do tohoto data, pak o výši kontraktu rozhodne soud. Půjde o jednoletou nebo dvouletou smlouvu. 

V minulém roce takto soudce rozhodoval o smlouvě Tylera Bertuzziho. Detroit argumentoval částkou 3,15 milionů dolarů, kanadský útočník a jeho zástupci naopak trvali na sumě 4,25 milionů dolarů. Soudce rozhodl, že roční kontrakt bude mít výši 3,5 milionů dolarů. Přiklonil se tedy spíše k argumentům Red Wings.

Adam Erne prožil v šestadvaceti letech průlomovou sezónu, v pětačtyřiceti duelech zaznamenal kulatých 20 bodů (11+9). Byl nejlepším střelcem týmu a čtvrtý v kanadském bodování. V minulém ročníku pobíral sumu 997 500 dolarů.

Jakub Vrána přišel do Detroitu výměnou za Anthonyho Manthu. V 11 zápasech zaznamenal stejný počet bodů, dal osm branek a na tři přihrál; včetně čtyřgólového duelu s Dallasem. Uplynula mu smlouva na 3,35 milionů dolarů za rok. 

(zdroj: thescore.com, foto: nhl.com)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *