Snad budu pokračovat ve výkonech z minulé sezóny, řekl po podpisu smlouvy Adam Erne

Adam Erne

Steve Yzerman a spol. to zvládli. Po Vránovi se dohody dočkal i Adam Erne. Ten podepsal dvouletou smlouvu, která mu v prvním roce vynese 1,8 milionů dolarů a ve druhém 2,4 milionů dolarů. Detroitu se tak zatíží průměrně rozpočet 2,1 miliony dolarů. 

Adam Erne měl mít slyšení v sobotu, to se ale nekoná. „Měli jsme v létě pár rozhovorů ohledně nové smlouvy, je to delší proces. Nebylo to uzavřené, tak jsme podali žádost o arbitráž,“ uvedl na začátku tiskové konference přes aplikaci Zoom útočník Detroitu. „Při dalších jednáních jsme dokázali najít shodu, se kterou jsou spokojené obě strany. Žádný stres,“ usmíval se podsaditý forvard.

Rodák z New Havenu si sáhne na peníze, které ještě v kariéře nikdy nedostal. A je to logické, má za sebou nejlepší sezónu v životě. Bodově sice vyrovnal jednu z Tampy Bay, jenže tehdy na to potřeboval o dvacet utkání více. Co opravdu Erne ocenil, je jistota v podobě druhého roku kontraktu. Steve Yzerman si nechává otevřená vrátka a nenabízí dlouhé smlouvy žádnému svěřencovi. Ve hře byla pro Adama i roční smlouva, což se tedy nakonec nestalo.

NHL je prostě byznys a myslím si, že si tyhle věci nemůžeš brát osobně, nebo alespoň já si to osobně neberu. Každý má svou práci a já jsem rád, že jsme to nakonec vyřešili takto,“ uvedl tázajícím se novinářům.

„Mám dobrý pocit z výkonů v minulé sezóně.“

„Důležité je být schopen udělat něco s příležitostí, když ji dostaneš. Naštěstí jsem na to byl připraven a dokázal jsem ji chytit za pačesy. Opravdu mám dobrý pocit ze svých výkonů v minulé sezóně. Doufám, že v nich budu nadále pokračovat,“ říká šestadvacetiletý útočník, který věří, že Detroit udělá další krok dopředu.

„Každou sezónu jsme všichni o něco starší a zkušenější. Do týmu přišli noví kluci, či se další zkušené veterány povedlo udržet. V další sezóně budeme dobří,“ uzavřel Adam Erne.

(zdroj: detroitnews.com; foto: nhl.com, espn.com)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *