Farmu Detroitu posiluje další hromotluk. Do Toleda přichází na rok bitkař McKay

Soupiska Toleda Walleye momentálně čítá jednoho brankáře, čtyři obránce a tři útočníky. Z toho hned čtyři hráči se nebojí shodit rukavice a pořádně se pobít. Tím nejnovějším je pětadvacetiletý obránce Chris McKay

Téměř sto kilogramů vážící hromotluk je typickým bekem, kterého v týmu potřebujete. Je připraven blokovat střely a umí to výborně, pere se o každý puk a využívá svou postavu k častému hitování soupeřů. 

Juniorskou část své kariéry strávil v AJHL (American Junior Hockey League), kde hrával za Sherwood Park Crusaders. Během 108 zápasů zaznamenal 44 bodů (11+33) a 253 trestných minut. Jeho řádění pokračovalo i na univerzitní lize NCAA, studoval na Rochester Institute of Technology (RIT) finance. Během čtyř ročníku nastoupil do 123 duelů, ve kterých nastřílel pět branek a přidal třiadvacet přihrávek. Na jeho kontě trestných minut svítilo číslo 167, zblokoval přes 200 střel soupeřů. 

V uplynulém ročníku hrál za Pensacola Ice Flyers (SPHL), což je organizace z Jižní profesionální hokejové ligy. McKay odehrál 36 utkání, v nich nastřádal tři asistence a 13 trestných minut. Další čtyři zápasy přidal v play off, které Pensacola vyhrála. Nová posila Walleye tak přichází jako mistr SPHL.

„Chris vyhrál v minulé sezóně titul s Pensacolou. Tato zkušenost mu pomůže pokračovat v rozvoji na vyšší úroveň. Chris je velký obránce, který může hrát v týmu mnoho různých rolí. Těším se na něj, až ho uvidím na kempu,“ řekl k příchodu mladého zadáka hlavní trenér Toleda Dan Watson.

(zdroj: EliteProspects, ECHL, toledowalleye.com; foto: ECHL)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *