Dva příchody hlásí farma. Přišel dvoumetrový obr do defenzívy a bratr Dickinsona z Vancouveru

Soupiska Toleda Walleye nabobtnala o další dva kusy. Kádr farmy Red Wings posílili dvoumetrový zadák Chris Martenet a Josh Dickinson, mladší bratr Jasona, který v NHL bude brázdit mantinely v dresu Vancouveru Canucks.

Kus chlapa. Tak by se dal jednoduše popsat defenzivní obránce Chris Martenet. Rodák z Indianapolis je rozeným vítězem, vždyť má na svém kontě titul z OHL, USHL i vítězství v Memorial Cupu. 

USHL vyhrál v sezóně 2013/2014 v dresu Indiana Ice. Následující tři ročníky strávil v OHL v London Knights. V týmu se potkal s hokejisty jako jsou Mitch Marner, Christian Dvorak či Max Domi. Chris Martenet byl na ledě v utkání, které Knights prohráli 4:9 proti Guelph Storm, za něž se tenkrát blýskla formace Tyler Bertuzzi (2+5) – Pius Suter (3+2) – Robby Fabbri (3+3). 

Vytáhlý obránce okusil poprvé profesionální hokej na konci sezóny 2016/2017, když zapsal tři starty na farmě Dallasu. Právě Stars ho v roce 2015 draftovali ve 4. kole ze 103. pozice. Martenet následně během čtyř ročníků prošel v ECHL třemi kluby – Idaho Steelheads, Brampton Beast, Indy Fuel. Všude platil za schopného defenzivního beka. 

„Chris přináší do našich zadních řad velikost, sílu a zkušenost. Je to chytrý obránce, který se chce zlepšovat a pokračovat v rozvoji své hry. Očekáváme od něho profesionalitu, kterou přenese na ostatní spoluhráče. Jsme opravdu rádi, že hráč takového kalibru podepsal v naší organizaci smlouvu,“ uvedl k příchodu pětadvacetiletého obránce hlavní trenér Toleda Walleye Dan Watson.

Druhým příchodem je mladý centr Josh Dickinson, jehož bratr Jason je známým hráčem NHL. Josh šel cestou Ontario Junior Hockey League (OJHL), oblékal dres domovského Georgetown Raiders, kde byl za největší hvězdu a vypracoval se až v kapitána. 

Ročník 2017/2018 měl strávit na univerzitě Clarkson (NCAA), jenže na jejím konci podepsal profesionální smlouvu a nastoupil do pěti utkání v AHL. Patřil k rozvíjejícím se mladíkům Colorada Eagles s tím, že spoustu bodů sbíral v ECHL v Utah Grizzlies. Na konci minulé sezóny přešel do Indy Fuel a před novým ročníkem podepsal s Toledo Walleye. 

Třiadvacetiletý centr bude patřit k hvězdám týmu. Prozatím ve své kariéře nastoupil v ECHL do 91 zápasů, ve kterých nasbíral 77 bodů (29+48). Hlavní trenér Dan Watson o něm řekl: „Joshe je zábavné sledovat. Je mimořádně talentovaný a má spoustu schopností a dovedností. Počítáme s tím, že bude hrát ve všech herních situacích a dostane se na led i při klíčových okamžicích zápasů. Má hlad pokračovat ve svém rozvoji, míří do vyšší soutěže. Upřímně jsme nadšení, že bude oblékat náš dres.“

(zdroj: toledowalleye.com; foto: koláž redwings.cz, echl.com)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *