Čistka v Detroitu ve znamení migrace do Grand Rapids. Kdo začne na farmě?

Detroit na konci přípravného období odeslal velké množství hráčů na farmu do Grand Rapids. Tím se prakticky vytvořil kádr Griffins. Pojďme se podívat, koho se čistka týkala.

Nejvíce jmen Detroit opustilo ve čtvrtek 7. října, kdy se soupiska zredukovala hned o 12 kusů. Mladý brankář Kaden Fulcher zamířil do ECHL do Toleda Walleye, kde se bude pokoušet probojovat do pozice jedničky. Ke Griffins si to štrádovali švédský gólman Victor Brattström a zadáci Jared McIsaacWyatt Newpower Donovan Sebrango. Je doplnila sedmička útočníků, která nemá s Detroitem smlouvu, ale kempu se účastnila – Tyler SpeziaTurner ElsonDominik ShineJon MartinKirill ŤuťajevHayden Verbeek Dennis Yan.

Po tomhle řezu obsahovala soupiska Detroitu tři brankáře, 14 obránců a 22 útočníků. 

O den později škrty v hlavním týmu odnesli obránci Brian LashoffRyan Murphy. Společně s nimi mířil do Grand Rapids útočník Chase Pearson. V sobotu 9. října se odeslání ke Griffins dočkali beci Dan RenoufLuke Witkowski, které doplnil forvard Jonatan Berggren. Dosud posledním pendlerem je Calvin Pickard, který na farmě vytvoří dvojici s Brattströmem. 

Taro Hirose Riley Barber jsou momentálně na listině waivers, odkud se mohou do Grand Rapids dostat, pokud si je nevybere jiný tým. Ke Griffins zamíří i zranění Seth BartonPatrick Curry.

AKTUÁLNÍ SOUPISKA DETROITU RED WINGS
Brankáři: Thomas Greiss, Alex Nedeljkovic
Obránci: Nick Leddy, Filip Hronek, Marc Staal, Gustav Lindström, Moritz Seider, Danny DeKeyser, Troy Stecher, Jordan Oesterle
Útočníci: Filip Zadina, Robby Fabbri, Jakub Vrána, Mitchell Stephens, Lucas Raymond, Pius Suter, Michael Rasmussen, Carter Rowney, Givani Smith, Tyler Bertuzzi, Dylan Larkin, Adam Erne, Sam Gagner, Joe Veleno, Vlad Naměstnikov, Bobby Ryan (čeká na smlouvu), Kyle Criscuolo (bude odeslán na farmu)

Momentálně tedy Red Wings disponují 27 hráči v hlavním týmu, protože se očekává, že Bobby Ryan smlouvu dostane. Vzhledem ke zraněním Jakuba Vrány, Michaela Rasmussena a Givaniho Smitha by to bylo vhodné. Detroit ještě bude muset provést závěrečný řez, protože na soupisce plánují mít dva brankáře, osm obránců a 13 útočníků. 

Poslední škrty v sestavě budou následovat pravděpodobně dnes.

(zdroj: Max Bultman/Twitter; foto: wingsnation.com)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *