Tipovačka pokračuje druhým ročníkem. Drobné změny v hodnocení a více cen

Oblíbená Tipovačka pokračuje druhou sezónou. Pro ročník 2022 jsme drobně upravili hodnocení i ceny. Pojďme se se všemi změnami seznámit.

Pamatuji si to přesně. Měl jsem po práci a přemýšlel, jak zkrátit čas do zápasu. Inspirací mi byla samozřejmě řada tipovaček, které různé fankluby mají. Zkusil jsem přidat první příspěvek a byl překvapen, že nasbíral kolem stovky tipujících. To půjde, říkal jsem si. A šlo. Byla to zábava, navíc uplynulý ročník skončil velmi těsně.

Tipovačka 2021

Minulá sezóna probíhala v punkovém stylu. Soutěžící pravidelně kolem 20. hodiny tipovali přesný výsledek zápasu (5 bodů), autora první branky Red Wings (3 body) a zda budeme mít více či méně střel (1 bod) a trestných minut (1 bod). Poctivě jsem poté zanesl body do tabulky, pokaždé jsem to dvakrát přepočítal. Vždy jsem tím strávil poměrně dost času, rozhodně to za celý ročník bylo několik desítek hodin. 

Premiérovým vítězem se stal František Lopatka, jemuž se povedlo nasbírat 117 bodů. Druhý Rostislav Schnitta jich měl 109, třetí Martin Kuruc 108. Jen těsně žádnou cenu nezískali Jakub Valo (107), Matyáš Kainz (106) a Marek Mejtzký (104). 

Jak je to s cenami? Chlapci si po domluvě vybrali, ale ani jeden z nich ji zatím neobdržel. Řešit jsem to začal až v září, přes léto byla pauza. Ukázalo se to jako chyba, protože nákup u jednoho e-shopu znamenal, že dres do republiky z USA putuje skoro měsíc. V nejbližších dnech by u nás měl být. Následně se ceny všem třem pošlou. V kontaktu jsme přes zprávy, adresy mám. Počítám s tím, že brzy budu odesílat.

V této sezóně stejný přešlap už neudělám.

Tipovačka 2022 s řadou novinek

Cílem do nové sezóny bylo získat pro tipovačku partnera, abychom nemuseli ceny kupovat ze svého. Projektu věnujeme ve dvojici opravdu hodně času a tahle soutěž ukazuje, že i nějaké finance. Bohužel i tuto věc jsme začali řešit poměrně pozdě, takže partner pro ročník 2022 zřejmě nebude. Kdyby se to změnilo, poznáte to, ale nepočítám s tím a v půlce sezóny už bych nikoho nechtěl. Muselo by to být tak do pěti tipovaných zápasů. 

Příjemnou novinkou bude změna bodovacího systému. V první řadě se tipuje vítěz (2 body), poté přesný výsledek (5 bodů), autor prvního gólu Red Wings (3 body) a opět se budete snažit tipnout, zda budeme mít více střel (1 bod) a trestných minut (1 bod). Za jedno utkání se tak dá maximálně nasbírat 12 bodů místo loňských deseti. 

Původně jsme chtěli přesměrovat tipování na webové stránky, jenže žádný plugin nám nebyl dost dobrý, takže se bude znovu tipovat v příspěvku na Facebooku. Skvělou změnou je automatická tabulka, která po nahrání dat přepočítává výsledek i umístění sama. Nebudeme tomu tak muset věnovat tolik času. 

Co se cen týče, tak i ty pokročily. Loni se vítěz radoval z dresu, druhé místo bylo ohodnoceno čepicí a klíčenkou, třetí získal knihu Gordie Howea. Pro letošek jsou ceny vypsány následovně:

• 1. místo: dres Detroitu Red Wings z Fanatics + kšiltovka/zimní čepice (dle výběru) Detroitu Red Wings
2. místo: tričko Detroitu Red Wings + kšiltovka/zimní čepice (dle výběru) Detroitu Red Wings
3. místo: hrníček Detroitu Red Wings

V řešení je také tvorba malého Stanley Cupu, na kterém by byl napsán každoroční vítěz. Půjde o trofej, která zůstane u nás adminů, ale i vy ji můžete vidět. Plánujeme různá setkávání fanoušků, kde samozřejmě nebude chybět. Kromě toho řešíme i výrobu medailí pro první tři, abyste měli památku. Stojíme o to, aby tyto medaile získali i tři „vítězové“ z prvního ročníku. O tomhle budeme ještě informovat.

Co se pravidel týče – výraznější obměny se nedočkaly. Opět platí, že soutěžící má na každé utkání jen jeden tip. Ten musí do komentáře napsat nejpozději před začátkem utkání.

Zítra 15. října to bude rok, co jsme projekt redwings.cz (na FB Red Wings – CZ/SK Fanclub) založili. Vzhledem k tomuto výročí také něco chystáme. Stay tuned. 

Na závěr bychom vám rádi popřáli šťastné tipování. První pokus budete mít již dnes.

Aleš a Milan, zakladatelé redwings.cz

Tipovačka 2021 (odkaz)
Tipovačka 2022 (odkaz)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *