Vstup Raymonda do NHL je působivý, vysekl spoluhráči poklonu kapitán Larkin

Ta podobnost je až neuvěřitelná. Kapitán Detroitu Red Wings Dylan Larkin vstoupil před lety do ligy – ve stejném věku jako nyní Lucas Raymond – pětizápasovou šňůrou s bodem (2+3). Skvělý vstup do NHL zažívá právě švédský útočník Raymond, momentálně vede po šesti duelech se sedmi body (4+3) kanadské bodování nováčků.

„Nevypadá, že mu je 19 let. Hraje mnohem vyspěleji,“ vysekl svému spoluhráči poklonu kapitán Red Wings Larkin. „Lucas dělá věci správným způsobem. Nic nešidí a je za to odměněn,“ doplňuje první centr Detroitu.

Lucas Raymond se při vítězství nad Chicagem (6:3) stal nejmladším hráčem Detroitu od doby Steva Yzermana (1985), který nasázel hattrick. Zároveň svého současného generálního manažera a legendu Gordie Howea dostihl v dalším působivém měřítku – pouze tito tři nasbírali čtyři body v jednom utkání jako teenageři.

„Samozřejmě, že jsme věděli, že kvalitní bude, když byl draftován tak vysoko. Sledovali jsme jeho progres ve Švédsku. Ještě je na hodnocení brzy, ale to, jak vstoupil do NHL, je působivé,“ chválil Raymonda kapitán Larkin.

Dylanu Larkinovi se švédský mládenec pozdává hlavně kvůli přístupu a chování. 

„Od prvního dne, co tu byl, tak věřil, že bude hrát za Grand Rapids nebo v Detroitu, konkrétně mu na tom nezáleželo. Hlavně chtěl hrát zde v Severní Americe. Myslím, že si říkal, že letos nebo příští rok, na deset zápasů nebo dva měsíce, ať už to byl jakýkoliv časový úsek, že bude mít dopad na náš tým,“ tvrdí kapitán Detroitu.

„Věří si. Nikdy nepůsobí namyšleně, má tu zdravou víru. Je velmi pokorný, nepřipouští si, co zatím dosáhl. Jako každý hráč v profi sportu máte vzestupy a pády. Ve skvělých časech je dobré udržet si vyrovnanou hlavu, protože přijdou i špatné časy. Lucas je takový,“ doplnil Larkin.

Red Wings nyní čeká souboj s Capitals ve Washingtonu. Hrát se bude ve čtvrtek od 01:05 našeho času. Celá první formace Hockeytownu předvádí skvělý hokej, vždyť Bertuzzi posbíral v pěti zápasech devět bodů (6+3) a Larkin sedm (2+5). Žádné uspokojení přesto nepřichází.

„Vždycky jsem měl v sobě něco, co chce víc a hlavně víc pro náš tým. Myslím, že jsme si nechali utéct nějaké body, které jsme mohli mít a které by mohly být důležité pro vývoj sezóny. Ale je to dobrý pocit, když uvážíme, jak těžké to bylo v posledních letech, když jsme uvízli dole a nahoru to šlo jen složitě. S příchodem nových hráčů je to skvělé,“ uvedl na závěr tiskové konference Dylan Larkin.

(zdroj: mlive.com; foto: nhl.cz)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *