V obranném pásmu jsme odvedli špatnou práci, řekl po prohráném utkání s Torontem kouč Blashill

Tentokrát už se to nepovedlo. V posledním zápase proti Torontu se Detroitu nepodařilo navázat na kousek, který v předchozích dvou zápasech vyšel – vrátit se do zápasu poté, co prohráváte o dvě branky. Ale opět k tomu nebylo příliš daleko.

Red Wings prohráli na ledě Maple Leafs těsně 4:5. Svěřenci trenéra Blashilla přitom hned dvakrát snížili na rozdíl jedné branky, obrat ve skóre však tentokrát nevyšel.

V zápase byl velmi vidět mladík Joe Veleno, jenž si připsal sezónní debut, který ozdobil gólem a asistencí.

Podle slov Jeffa Blashilla nebyli hráči v obranné fázi dostatečně na těsno svému protivníkovi. „Nakonec jsme byli v obraně příliš nedůslední. Pořád jsme bruslili a vytvářeli si příležitosti, ale s tak talentovaným týmem jako je Toronto nemůžete hrát nahoru dolů a střídat šanci za šancí.“

Torontský Mitch Marner potrestal chybnou rozehrávku mezi Thomasem Greissem a Nickem Leddym ve třetí třetině a vsítil premiérovou branku v sezóně, která se ukázala jako rozhodující, neboť stav 5:3 už hráči Detroitu zvrátit nedokázali.

Hosté ale dřeli dál, v závěru se jim podařilo ještě vykřesat jiskřičku naděje poté, co 28 vteřin před koncem znovu snížil na rozdíl jediné trefy obránce Filip Hronek.

Byly to ale právě problémy v obraně, které stály hokejisty Red Wings další body. „Musím je vyzdvihnout. Je to opravdu neskutečně ofenzivní tým a když jsou v útočné fázi, je těžké s nimi držet krok,“ vyzdvihl výkon soupeře Blashill.

„V našem obranném pásmu jsme odvedli špatnou práci, soupeř nám to samozřejmě ztížil, ale dnes jsme si nedrželi pozice, na kterých bychom měli hrát, takže se soupeř dostával do koncovky,“ dodal trenér Red Wings. „Měli jsme šance na to zápas vyhrát, musíme ale ještě najít způsob, jak k němu dojít.“

Za Detroit se kromě Hronka trefil také Filip Zadina, Joe Veleno a Vlad Naměstnikov.

Do Toronta ve společnosti Yzermana

Byl to právě Veleno, který svým gólem ve třetí periodě znovu rozvášnil příznivce Detroitu. Jak již bylo řečeno v úvodu, pro Velena to byl první start v letošní sezóně NHL. Poté co byl povolán z Grand Rapids, absolvoval Veleno čtyřhodinovou cestu do Toronta po boku generálního manažera Stevea Yzermana, který ho do kanadské metropole svezl.

Yzerman měl cestu do Toronta naplánovanou. Veleno nakonec usoudil, že je to lepší možnost, než se dopravit do Toronta komerčním letem. Mladý útočník si v pátek uvědomil, že na cestu z Grand Rapids do Detroitu bylo už pozdě. Proto opustil farmu až v sobotu brzy ráno.

Může být trochu skličující strávit tolik času v autě se svým šéfem, který je zároveň klubovou legendou a členem Hokejové síně slávy.

„Mluvili jsme o hokeji, hrál fotbalový zápas Michigan VS Michigan State, chvíli jsme ho poslouchali v rádiu. Nakonec jsem také spal, byl jsem unavený. Trochu jsme si povídali. Bylo od něj milé, že mě odvezl,“ prozradil Veleno.

„Trochu jsem se styděl, nevěděl jsem o čem mluvit, ale jakmile jsem strávil trochu času v autě, bylo to o něco pohodlnější. Je to opravdu dobrý člověk a je snadné s ním komunikovat,“ dodal na adresu nynějšího generálního manažera talentovaný forvard.

Proti Torontu ukázal Veleno jak své ofenzivní schopnosti, tak zodpovědnost při hře dozadu a svým výkonem si dozajista řekl o místo v sestavě, čímž by rozšířil už tak velmi početné mladé jádro uvnitř týmu.

„Šel jsem do zápasu s tím, že chci tvrdě pracovat, ukázat co mohu přinést týmu na této úrovni a jak umím hrát. Zároveň jsem chtěl hrát sebevědomě, užít si trochu zábavy a snažit se dělat to nejlepší co umím, abych byl úspěšný,“ řekl samotný hráč.

Blashillovi se líbil výkon Velena zejména v závěrečné části hry. „Ve třetí třetině byl dobrý. Způsob, jakým hrál, dává trenérovi sebevědomí, aby ho na led vracel. Je to dobrý krok.“

Veleno byl povolán zejména proto, že Tyler Bertuzzi není očkován, tudíž v Kanadě hrát namůže, navíc týmu chyběl kvůli bolestem ze zblokovaných střel také Adam Erne. 

Ať tak či onak. Veleno svým slibným výkonem ukázal, že se o místo v hlavním týmu popere a připravil tak Blashillovi a spol. poměrně příjemné starosti s tím, jak v následujících zápasech poskládat sestavu.

(zdroj: detroitnews.com; foto: mlive.com, freep.com)

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *