Není čas se litovat, hlásí po čtvrté prohře v řadě obránce Marc Staal

Tento zápas jako by fanouškům Detroitu připomněl mdlé výkony jejich oblíbeného týmu z předešlých ročníků – hokejisté Red Wings sice „nějak hrají,“ ale soupeř je prostě a jednoduše mnohem lepší.

Hráče Bostonu možná úvod sezóny nezastihl v nejblyštivější fazóně, nicméně proti Detroitu to nebylo absolutně znát a svého soupeře rozstříleli 5:1.

Vynikající Bergeron

Přesilovka Bruins fungovala v tomto utkání náramně. Činil se především kanadský forvard Patrice Bergeron, jenž vstřelil hned čtyři góly – z toho tři právě v početní výhodě.

Byl to přitom právě borec s číslem 37, který se před tímto zápasem nemohl gólově prosadit. Bohužel si svůj letošní střelecký účet otevřel právě na úkor Detroitu. Třemi přesilovkovými trefami v jednom utkání se stal Bergeron sedmým hráčem v historii Bruins, kterému se něco takového povedlo. Čtyřgólové představení za jediný večer pak zažil podruhé v kariéře.

„Zápas dnes rozhodly speciální formace,“ nechal se slyšet trenér Detroitu Jeff Blashill. „Musíme zůstat mimo trestnou lavici. Musíme ubránit oslabení. Dnes jim to sedlo. V oslabení musíme zkrátka odvést lepší práci.“

Brankář Bruins Jeremy Swayman předvedl celkem 14 úspěšných zákroků. Boston přestřílel Detroit poměrem 37:15, což je také určitým ukazatelem toho, jakým směrem se tento zápas ubíral.

To na druhé straně Thomas Greiss se ve své svatyni pěkně zapotil, když vytáhnul 31 úspěšných zákroků. Red Wings prohráli již počtvrté v řadě.

„Nebyli jsme si schopni vytvářet šance. Byli jsme neustále ve spěchu,“ nechal se slyšet Marc Staal. „Nejprve ze všeho je třeba začít tak, že budeme hrát lépe v naší třetině, dále nebýt unavení na konci střídání a klidně to raději vyhodit a celkově vytvářet lepší herní situace, abychom následně měli šanci vyrazit do útoku.“

Ve druhém utkání v řadě se museli Red Wings obejit bez svého kapitána Dylana Larkina. V sestavě se naopak po návratu týmu z Kanady mohl znovu objevit Tyler Bertuzzi. Ze sestavy vypadl Danny DeKeyser, šanci dostal pro změnu Jordan Oesterle.

Proti Bostonu se Detroitu nedaří dlouhodobě – v posledních 14 vzájemných utkání (včetně play off) vyhráli hokejisté z Města motorů jeden jediný zápas.

Už před zápasem měl Blashill pro organizaci Bruins jen slova chvály. „Osobnosti, které mají v šatně je dovedly k mnoha vítězstvím,“ řekl hlavní kouč po ranním rozbruslení. „Určitě jsou jednou z nejvíce konzistentních organizací posledních zhruba deseti let. Jejich trenérský tým odvádí při přípravě skvělou práci, dělají správné věci tak, aby byli večer co večer těžkým soupeřem.“

Balshill se také vrátil ke gólu z hole Mikea Reillyho, který se prosadil ve vlastním oslabení: „To nás zabilo. To byla doba, kdy si nemůžete dovolit takto inkasovat. Měli jsme přesilovku a šanci snížit na 3:2 a z této šance jsme najednou inkasovali a bylo to 4:1. To se nemůže stát.“

Red Wings uzavírají čtyřzápasový trip v sobotu (resp. v neděli od 00:05) proti Buffalu a nutně se potřebují dostat zpět na vítěznou vlnu. Proti zatím slušně hrajícím Sabres to však nebude vůbec nic snadného.

„Probudíte se a připravíte se na další zápas, a to také psychicky. Odehráli jsme spoustu zápasů v krátkém časovém horizontu. Není čas se litovat. Musíme hrát opravdu dobře jako tým, tvrdě makat každý večer tak, abychom byli úspěšní. Nemůžeme si dovolit hrát pouze 20 nebo 40 minut. Musíme hrát celý zápas, to je pro nás ten správný recept,“ řekl na závěr obránce Staal.

(zdroj: detroitnews.com; foto: detroitnews.com)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *