Proti Buffalu vyrukuje Detroit se Suterem na prvním centru. Bude to fungovat, tuší Blashill

Vlivem absence prvního centra v osobě Dylana Larkina musí detroitští momentálně řešit, kdo bude nejvhodnějším kandidátem právě do středu elitní útočné formace.

Poté, co na tomto postu představil jak Michael Rasmussen, tak Robby Fabbri, vypadá to, že na této pozici dostane v utkání proti Buffalu šanci tentokrát Pius Suter.

Na tomto postu ostatně Suter již trénoval, jak jsme včera informovali na našem Facebooku. Po jeho boku se představí Tyler Bertuzzi s Lucasem Raymondem.

Ohledně situace kolem kapitána Larkina neprozradil kouč Jeff Blashill stále nic nového. Vedení Red Wings doufá, že vedle dvou nejproduktivnějších hráčů týmu se Suter konečně pořádně chytí. Bilance 1+1 v 11 zápasech totiž není úplně to, co se od pětadvacetiletého centra očekává.

„Chci být všestranným hráčem. Moje produktivita zatím není taková, jakou bychom si já i tým představovali. Myslím, že šance mám. Musíte ale myslet na to, abyste se do útoku nehrnuli až příliš, neboť je také důležité to, abyste neinkasovali a neublížili tím mužstvu,“ myslí si Suter.

Před poslední prohrou na ledě Bostonu se nechal hlavní kouč Detroitu slyšet, že je s hrou švýcarského forvarda spokojen. Poté, co však Suter uzavřel s klubem v červenci dvouletý kontrakt v hodnotě 3,25 miliónů dolarů za sezónu, očekávají se od něj přeci jen poněkud lepší výkony.

Zvlášť poté co předvedl v loňské sezóně, kdy jako nováček upoutal svými v dresu Chicaga, kdy si připsal slušných 27 bodů (14+13) v 55 utkáních.

„Je to momentálně náš nejzkušenější centr,“ řekl Blashill. „Loni odvedl dobrou práci po boku Patricka Kanea a dalších dobrých hráčů v Chicagu, takže máme za to, že složení této útočné formace bude fungovat.“

Ve středu druhé útočné formace trénoval Joe Veleno, po jehož boku se objevovali Fabbri s Filipem Zadinou.

Red Wings vstřelili v posledních dvou zápasech pouze jednu branku a za posledních pět třetin vyslali na branku svých soupeřů jen 26 střel.

„Každý z hráčů, jeden po druhém, musí najít způsob, jak dostat svou hru na jinou úroveň,“ vyjádřil se Blashill. „Pokud to má mít za následek to, že trochu zamícháme se sestavou, tak s ní zamícháme. Není naším záměrem to dělat příliš často, ale je to příležitost k novému složení formací, které možná někoho probudí k lepším výkonům. Doufám, že tyto změny rozproudí celou sestavu.“

Po boku Raymonda (pět branek, deset bodů) a Bertuzziho (šest branek, devět bodů) má nyní Suter příležitost bodově promluvit. Právě s Bertuzzim (a také Fabbrim) Suter působil v juniorské OHL.

„Musíte hrát blízko u něj, jakmile vyhraje souboj a puk vám vrátí,“ řekl Suter na adresu hráče s číslem 59.

Suter se také snaží zvýšit svou úspěšnost v kruhu pro vhazování, která momentálně činí 40,9 %.

„Něco samozřejmě závisí na hráčích, kteří vám pomáhají, ale jednou z oblastí, díky nimž by získal více času na ledě, je lepší úspěšnost na vhazování. Na to musí pracovat i nadále. Hodně spolupracuje s LJ Scarpacem (videokoučem – pozn. red.), prochází záznamy soupeře, snaží se rozluštit jeho techniky, opravdu tvrdě na tom pracuje,“ prozradil o Suterovi kouč Red Wings.

„Myslím, že se jen trochu vracím k základům, nechci to přehánět“ reagoval samotný hráč.

Jak jsou na tom další hráči?

Na adresu Dylana Larkina se Blashill vyjádřil následovně: „Je to někdo, na kom nám hodně záleží, a i nadále se o něj budeme velmi starat. Rozhodně ale nechci na toto téma zacházet příliš hluboko, protože to není fér.“

Marc Staal se včera na ledě sice neobjevil, do utkání s Buffalem by však nastoupit měl. Naopak na tréninku byl přítomen Gustav Lindström, který vlivem zranění v dolní části těla vynechal pět zápasů.

Co se týče Dannyho DeKeysera – ten byl podle slov hlavního kouče v posledním utkání proti Bruins zdravým náhradníkem.

(zdroj: mlive.com; foto: freep.com)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *