Vítězný gól je fajn, ale já jsem radši, že máme dva body, řekl po zápase skromně Moritz Seider

V nočním utkání proti Buffalu Sabres ukázali hokejisté Red Wings velké odhodlání. Za stavu 1:3 se nevzdali, a nakonec se i díky skvělým výkonům Tylera Bertuzziho a Moritze Seidera mohli radovat z vítězství 4:3 po prodloužení.

Utkání rozhodl gólem v prodloužení právě talentovaný německý zadák, jenž si v dosavadním průběhu sezóny počíná velmi dobře. Vítězný gól si Seider bude jistě pamatovat do konce života, neboť se zároveň jednalo o jeho premiérovou trefu v NHL!

Seider prožívá opravdu povedený vstup do nejlepší ligy světa – nedávno byl za své impozantní výkony vyhlášen nejlepším nováčkem října, nyní se dočkal první branky.

Vše se událo při hře tři na tři, která je poznávacím znamením prodloužení dnešní doby. Seider se podél mantinelu prosmýkl kolem bránícího hráče domácích a rychlou střelou zápěstím nedal Tokarskimu šanci.

„Je fajn vstřelit vítěznou branku, ale nemůžete se k tomu příliš upínat. Je to jen jeden gól. Jsem mnohem spokojenější se získanými dvěma body a způsobem, jakým jsme hráli, protože jsme to ve třetí třetině provedli správně,“ řekl Seider.

Německý zadák se touto brankou mimo jiné zapsal do historie. Stal se totiž teprve druhým hráčem a zároveň prvním obráncem v historii klubu, jenž dokázal vstřelit svou premiérovou branku v prodloužení. Stejný počin se v historii Red Wings povedl jen jednomu muži, kterým je útočník Mud Bruneteau, tehdy se psalo 14. prosince 1935.

Dalším hrdinou utkání byl bezesporu Tyler Bertuzzi. Právě útočník Detroitu byl tím, kdo nastartoval velký obrat, když se v rozmezí pouhých 90 vteřin prosadil hned dvakrát.

Opomíjet bychom neměli ani další velký výkon ze strany Lucase Raymonda. Švédský šikula si v zápase připsal hned tři asistence, čímž se odpoutal od týmového kolegy Seidera na rozdíl tří bodů v produktivitě nováčků. Celkově má Raymond na svém kontě 13 bodů (5+8) po 12 odehraných zápasech.

Podobně jako Seider se i Raymond zapsal tímto výkonem do historických tabulek Detroitu. Stal se totiž pátým teenagerem, jenž v jednom utkání dokázal nastřádat tři asistence. Před ním se to povedlo jen hráčům jako Steve Yzerman (bodoval takto ve čtyřech zápasech), Alex Delvecchio, Gordie Howe a Harry Watson (všichni tři jednou).

„Myslel jsem si, že to bude velký zápas. S každým v této lize je to těžké. Je jasné, že když prohráváte 1:3, navíc po řadě porážek, začnete trochu ztrácet sebevědomí. Tyler Bertuzzi odvedl opravdu skvělou práci. Najít způsob, jak se takto vrátit do zápasu, je opravdu něco velkého,“ ocenil výkon svého forvarda Jeff Blashill.

„Bert je sakra dobrý hráč, je to těžký protivník a skvělý člověk, ale především je to sakra dobrý hráč,“ pokračoval hlavní kouč. „Nevím, jestli se mu dostává dostatečného uznání za to, jak dobrým hráčem skutečně je. Neříkám, že v zápasech, ve kterých dosud nastoupil neměl vliv, to bezesporu měl, ale dnes večer byl jeho vliv obrovský,“ rozplýval se Blashill.

Díky druhému čtyřbodovému představení v letošní sezóně se Bertuzzi přetahuje o pozici nejproduktivnějšího hráče klubu s již zmíněným Raymondem – oba mají nyní shodně 13 bodů.

Smazat dvougólové manko, a ještě výsledek otočit v prodloužení na svou stranu, se Detroitu podařilo již podruhé v sezóně. Poprvé slavili Red Wings takovýto vítězný comeback 27. října proti Washingtonu.

Detroit tak konečně utnul sérii čtyř porážek. Na vítězný zápas s Buffalem mají hráči z Města motorů šanci navázat hned dnes, když od půlnoci SEČ přivítají na domácím ledě Vegas.

(zdroj: redwings.nhl.com; foto: mlive.com)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *