Je skvělé být po náročném týdnu zpátky, říká kapitán Red Wings Dylan Larkin

Kapitán Detroitu Red Wings Dylan Larkin byl konečně rád, že je zpět ve své zóně pohodlí, v šatně a na ledě se spoluhráči poté, co prožil náročný týden.

Larkin se vrátil do zápasového kolotoče proti Vegas v domácí aréně poté, co vynechal tři zápasy z osobních důvodů. „Byl to pro mě těžký týden,“ uvedl rodák ze státu Michigan. „Musel jsem být doma kvůli rodinné záležitosti, musel jsem být s rodinou. Je to soukromá věc. Doufám, že všichni budou respektovat mé soukromí a soukromí mé rodiny v této těžké době,“ dodal.

Na útočníkovi s číslem 71 byly po zápase vidět velké emoce, když mluvil s novináři přes Zoom. „Je to těžké vyjádřit slovy, opravdu je,“ hlesl smutně.

Trenér Jeff Blashill uvedl, že Dylan Larkin je symbolem organizace, proto byli realizační tým i spoluhráči rádi, že se vrátil zpět.

„V Buffalu to bylo velké vítězství, kluci bojovali, bylo skvělé to sledovat,“ pochválil své spoluhráče Larkin. „Od Tylera to byl pravděpodobně jeden z nejlepších výkonů, které jsem od něj viděl, a že už měl několik zajímavých zápasů. Dominoval a myslím si, že nás dovedl k vítězství,“ řekl kapitán.

Tyler Bertuzzi vstřelil dvě branky v závěru třetí třetiny a duel poslal do prodloužení, ve kterém ubránil protiakci soupeře a poté přihrál na vítěznou trefu Moritze Seidera. 

O den později pokračovat kanadský útočník ve skvělém výkonu, asistoval u přesilovkové trefy Lucase Raymonda a výhru potvrdil střelou do prázdné branky. Byl to jeho devátý gól v sezóně, aktuálně vede klubovou tabulku střelců i produktivitu s 15 body. V rámci NHL je v kanadském bodování pátý.

Detroit potřebuje Bertuzziho na ledě (bilance 6-2-2 s ním) na rozdíl od toho, když chybí (bilance 0-3-0 bez něho) kvůli tomu, že se nenechal naočkovat, takže nemůže odcestovat do Kanady, aniž by se vyhnul povinné karanténě.

„Nemůžu na něj být více hrdý,“ říká Larkin. „Lidé nás berou jako nějaké postavy, ale všichni víme, že se Tyler rozhodl sám. Lidé si myslí, že to pro něj není těžké. Myslí si, že máme lehký život a že neděláme těžká rozhodnutí. Bert se toho svého držel a pokaždé, když hraje, nemůžu na něj být více hrdý, jak už jsem řekl. Když je s námi na ledě, tak neustále bojuje, bojuje za spoluhráče a tým. Je to jeden z mých nejlepších kamarádů a je skvělé vidět, jak mu roste sebevědomí,“ tvrdí americký forvard.

Dylan Larkin byl také samozřejmě potěšený tím, jak hrají nováčci Lucas Raymond a Moritz Seider, kteří vedou produktivitu nováčků a výrazně si říkají o nominaci v závěrečné trojce, která se bude prát o Calderovu trofej.

„Od prvního dne, co tu byli, to na nich bylo vidět. Hrají profesionálně, vědí co dělat. Každý zápas se musíte ukázat a hrát naplno, oni to dovedou. Bylo zábavné sledovat Moritze proti Golden Knights. On a Alex Pietrangelo svedli malou bitvu o to, kdo dokáže sebrat více puků. Pietrangelo je jedním z nejlepších obránců v lize a já si myslím, že Moritz byl v zápase jedním z nejlepších na ledě. Lucas je také nebezpečný. Je to někdo, s kým se hraje neuvěřitelně, protože on chce hrát, je chytrý a dokáže k vám dostat puk,“ vysekl poklonu mladším spoluhráčům Larkin.

(zdroj: mlive.com; foto: nhl.com)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *