Lindström je na listině zraněných hráčů, Detroit z farmy povolal dalšího obránce

Očekávalo se, že švédský obránce bude mít vážnější zranění a bude nutné jej umístit na listinu zraněných. To se potvrdilo, byť přesnou diagnózu Gustava Lindströma neznáme. Detroit se rozhodl z farmy povolat dalšího obránce, kterým je zkušený Brian Lashoff.

Brian Lashoff je jednatřicetiletý zadák, který sice nikdy nebyl draftován, ale na svém kontě má zlatou medaili z mistrovství světa do 20 let, dvakrát vyhrál AHL (s naší farmou) a v NHL odehrál 136 zápasů v základní části (všechny za Detroit).

Poslední dvě sezóny plní rodák z East Greenbush v New Yorku funkci kapitána Grand Rapids Griffins. V letošním ročníku odehrál 16 utkání, ve kterých se střelecky prosadil dvakrát a jednou na gól asistoval. Typově jde o defenzivního, zarputilého beka. Ani on se rozhodně nebojí konfliktu, nemá problém se poprat.

Momentálně tedy máme v hlavním týmu osm obránců, těmi jsou Moritz Seider, Nick Leddy, Filip Hronek, Danny DeKeyser, Jordan Oesterle, Dan Renouf, Luke Witkowski (může hrát i v útoku) a Brian Lashoff. Marc Staal je na COVID protokolu a Gustav Lindström zraněný. Povolání Briana Lashoffa může znamenat, že jiný bek dnes hrát nemůže. Takovou informaci zatím Detroit nezveřejnil. 

(zdroj: Detroit Red Wings, foto: nhl.com)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *