Detroitu se nákaza koronavirem nevyhýbá, na COVID protokol byli umístěni dva útočníci

Nákaza koronavirem je momentálně zřejmě nejvyšší od vypuknutí nového ročníku NHL, na COVID protokolu se momentálně nachází 69 hráčů či pracovníků realizačního týmu. Problémy se bohužel nevyhýbají ani Detroitu. Red Wings dnes na protokol zapsali dva útočníky.

Carolinu koronavirus decimuje

Nejbližší utkání čeká na hokejisty Rudých křídel 17. prosince, kdy se od 01:05 našeho času setkají v Raleigh s místními Carolina Hurricanes. Přestože to vypadalo, že se duel možná odloží, konečný verdikt zní jasně – hrát se bude. Jistota to ovšem není, protože někteří novináři i fanoušci se snaží tlačit na přeložení.

Soupeře kosí koronavirus opravdu tvrdě, momentálně mají Hurikáni na COVID protokolu šest hráčů a jednoho trenéra. Z hokejistů jsou mimo hvězdy Sebastian Aho a Andrej Svečnikov, mimo jsou i Seth Jarvis, Jordan Staal, Steven Lorentz a obránce Ian Cole. Z protokolu přitom nedávno tým aktivoval zpět do hry dvojici Brett Pesce – Tony DeAngelo. 

Aho, Jarvis a nemocný trenér jsou v Kanadě na hotelu, kde musí zůstat 14 dní. Další čtyři jmenovaní zůstali po pozitivním testu v Minnesotě, domů se vrátí taktéž za dva týdny.

Ostatním členům týmu vyšly dnešní testy negativně.

Fabbri a Rasmussen budou chybět

Red Wings měli na COVID protokolu Tylera Bertuzziho a Marca Staala, oba jsou v současnosti vyjmuti a mohou nastupovat. Prvně jmenovaný již hrál v zápase proti New Yorku Islanders, druhý prozatím chyběl.

Detroit dnes zveřejnil, že bohužel pozitivně testovaní byli dva útočníci – Robby Fabbri a Michael Rasmussen. Druhý jmenovaný rozhodl gólem zápas s Ostrovany, oba nyní čeká nucená pauza. Vypadá to tedy, že do konce roku 2021 se na ledě již neobjeví, případně až v jeho závěru.

Pravděpodobné je, že Rudá křídla povolají někoho z farmy. Velkou šanci má Kyle Criscuolo, ten se v této sezóně již dočkal.

Všem nemocným přejeme klidný průběh a žádné trvalé následky.

(zdroj: Detroit Red Wings, Carolina Hurricanes; foto: nhl.com)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *