MSJ, den 2: Niederbach vstřelil vítězný gól proti Slovákům, Bednář měl 30 zákroků

Čtyři prospekti Detroitu byli ve hře druhý hrací den na mistrovství světa juniorů. Viro byl u vysoké výhry Finů nad Rakušany, Bednářův výkon nestačil Čechům k poražení Němců a dvojice Niederbach-Edvinsson slavila tři body nad Slováky, k čemuž prvně jmenovaný přispěl gólem.

Rakousko – Finsko 1:7 (0:2, 1:2, 0:3)

Eemil Viro (Finsko), 0+0, 1 střela, čas na ledě 20:13
V zápase proti outsiderovi skupiny nebyl Viro tolik vytěžován, přesto si do statistik zapsal několik zajímavých střeleckých pokusů. Na ledě byl při jedné vstřelené brance, takže ani neměl příliš prostoru pro zapsání bodů. Podal svůj standartní výkon, kdy nedělal chyby, přesně rozehrával a kvalitně bránil. Spolehlivý zadák do třetího páru.

Německo – Česko 2:1p (0:0, 1:1, 0:0 – 1:0)

Jan Bednář (Česko), 30 zákroků, 2 inkasované góly, úspěšnost 93,8 %, odchytal celé utkání
Bednář se poprvé ve své kariéře postavil do brankoviště na mistrovství světa juniorů. Podal kvalitní výkon, pochytal třicet střel a nemyslím si, že by za inkasované góly jakýmkoliv způsobem mohl. Naopak předvedl mnoho zajímavých zásahů, protože se Němci dostávali do zajímavých brejků a přečíslení. Český trenér bude mít zřejmě zamotanou hlavu, protože oba brankáři předvedli perfektní výkon.

Švédsko – Slovensko 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Simon Edvinsson (Švédsko), 0+0, 4 trestné minuty, 0 střel, čas na ledě 20:24
Edvinsson podal dobrý výkon, opět byl v prvním obranném páru, chodil na oslabení a objevil se i v přesilovce. Dnes moc prostoru na kreativní vymýšlení neměl, protože Slováci hráli skvělý hokej a velkou část zápasu kombinovali v útočném pásmu. Hlavně třetí třetina byla drtivá, Simon v ní zblokoval pár střel a celkově v defenzívě hrál kvalitně. Vytknul bych mu zbytečná vyloučení, kterými se provinil. Co mu ovšem dnes opravdu šlo, to bylo překračování modré čáry do pásma soupeře, viz. video. Nemohu se dočkat, až bude v Detroitu.

Theodor Niederbach (Švédsko), 1+0, 2 střely, čas na ledě 12:39
Niederbach dobře využil nízký ice-time, který i vinou vyloučení na švédské straně (nechodí na oslabení) měl. V první třetině se mu povedlo krásnou střelou z pravého kruhu na vzdálenější tyč otevřít skóre. Hrál aktivně, snažil se tvořit a jeho formace nebyla tolik přehrávána Slováky jako ostatní. Zlepšuje se každým zápasem a myslím si, že i on má cestu otevřenou do budoucna minimálně na farmu. 

(foto: iihf.com)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *