Těžký los pro Detroit! Doufám, že budeme bojovat o play off do konce sezóny, přeje si Sam Gagner

Překvapením ročníku 2021/2022 můžeme jmenovat i Detroit Red Wings. Náš oblíbený celek je na konci února stále v boji o příčky zajišťující play off. Jde až o neuvěřitelný výsledek vzhledem k mladému týmu a faktu, že jsme stále v přestavbě. Nyní před sebou máme los, který rozhodně prověří naší výkonnost.

Velmi složité období je před našimi hokejisty. Ti v následujících pěti duelech vyzvou skutečně špičku celé NHL. Podívejte se na rozpis v tabulce včetně aktuálního umístění soupeřů v rámci celé soutěže.

Datum Čas Soupeř Umístění soupeře v lize
24. února 01:35 (D) Colorado 1.
27. února 01:35 (D) Toronto 7.
2. března 01:35 (D) Carolina 3.
5. března 01:05 (V) Tampa Bay 4.
6. března 00:05 (V) Florida 2.

Od 9. března už bychom mohli body sbírat pravidelněji, čekají nás zejména celky ze středu tabulky či z jejího konce. Pokud zbytečně neztratíme a překvapíme i v zápasech s favority, bude to ideální. 😄

Datum Čas Soupeř Umístění soupeře v lize
9. března 01:35 (D) Arizona 31.
11. března 01:05 (D) Minnesota 8.
13. března 01:05 (V) Calgary 10.
16. března 02:05 (V) Edmonton 15.
18. března 03:05 (V) Vancouver 21.
20. března 03:05 (V) Seattle 30.
23. března 00:35 (D) Philadelphia 28.
25. března 00:35 (V) NY Islanders 25.
26. března 17:35 (D) Tampa Bay 4.
27. března 23:05 (V) Pittsburgh 5.
31. března 01:35 (D) NY Rangers 6.

„Můžeme hrát ještě lepší hokej. Musíme najít způsob, jak vyhrát šest nebo sedm zápasů v řadě.“

 

– Jeff Blashill

Detroit po dvou vítězstvích nad Philadelphií ztratil duel v přestřelce s Minnesotou a naposledy zvládl ukořistit dva body na ledě New Yorku Rangers po samostatných nájezdech. Pětidenní pauza před soubojem s Coloradem, bodově nejúspěšnějším týmem ligy, přijde rozhodně vhod.

„Myslím, že můžeme hrát ještě lepší hokej. Jsem zastáncem toho, že pokud se naučíme hrát více konzistentně, můžeme dosahovat lepší výsledků. Musíme hrát více s pukem, častěji v útočném pásmu,“ řekl trenér Jeff Blashill. „Čeká nás těžký los, ale je důležité na porážky navázat výhrami. Je to jako efekt sněhové koule, která se nabaluje. Musíme najít způsob, jak vyhrát šest nebo sedm zápasů v řadě. Série začíná dvěma,“ usmál se šibalsky lodivod Red Wings.

„Náš pokrok je skvělý. V našem týmu je víra. Doufám, že do konce sezóny budeme bojovat o místo v play off.“

 

– Sam Gagner

Na trenérova slova navázal i zkušený Sam Gagner. Dvaatřicetiletý útočník je ve formě, v posledních pěti zápasech nasbíral čtyři body (1+3). „Když se podíváte o pár let zpět, tak jsme v mnohem lepší pozici, než jsme byli,“ uvedl. „Trenérský tým odvedl opravdu dobrou práci, když nás poctivě připravoval a pomáhal nám se zlepšovat. V naší hře máme stále mnoho prostoru pro zlepšení, na tom musíme nadále pracovat, ale myslím si, že náš pokrok je skvělý,“ doplnil Gagner.

Aktuálně má Detroit osmibodovou ztrátu na Boston, který je na pozici divoké karty a k dispozici má ještě dva zápasy navíc. Poperou se hokejisté Red Wings o vyřazovací boje? „Cítím, že v našem týmu je víra. Snažíme se vyhrávat a posouvat vpřed. Doufám, že do konce sezóny budeme o místo v play off minimálně bojovat,“ přeje si kanadský hokejista.

(zdroj: nhlportal.cz, mlive.com; citace: mlive.com; foto: nhl.com)

One Comment on “Těžký los pro Detroit! Doufám, že budeme bojovat o play off do konce sezóny, přeje si Sam Gagner”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *