Vítězství je odměnou za úsilí nás všech, pochválil po zápase spoluhráče brankář Nedeljkovic

Detroit míří na víkendový trip do Floridy, kde utká v sobotu od 01:05 s Tampou Bay a v neděli od 00:05 našeho času s Floridou Panthers, v dobré náladě. Rudým křídlům se povedlo porazit Carolinu, jedno z nejlepších mužstev v lize. Na tiskové konferenci zápas hodnotil brankář Alex Nedeljkovic a trenér Jeff Blashill.

„Vítězství je odměnou za úsilí nás všech.“ – Alex Nedeljkovic

„Myslím, že nejdůležitější věc je, že jsme tvrdě pracovali a byli ve hře,“ uvedl po utkání gólman Red Wings. „V Carolině jsou dříči a dnes jsme se jim svým výkonem vyrovnali. Myslím, že jsme v některých pasážích byli lepší než oni. Přehrávali jsme je, řekl bych, že je to frustrovalo. Byli jsme dobří od začátku do konce, v tom musíme pokračovat,“ usmíval se Nedeljkovic, který mohl oslavit výhru proti svému bývalému celku.

Brankář Detroitu smekl klobouk před svými spoluhráči. „Všichni přispěli svým dílem a vítězství je odměnou za úsilí nás všech. Každý dokázal najít způsob, jak přispět, ať už šlo o střílení branek či blokování střel. Na tomhle můžeme stavět,“ myslí si Nedeljkovic. „Všechny čtyři formace odvedli dobrou práci, všichni obránci byli připraveni na soupeře a poctivě makali,“ těšilo šestadvacetiletého maskovaného muže.

„Před námi je spousta dobrých soupeřů, se kterými se do konce sezóny potkáme. Takhle musíme hrát. Musíme teď hrát stylem, jakým se hraje v play off. Nemůžeme spoléhat na to, že budou ztrácet ostatní. Máme ztrátu, kterou se musíme pokusit vyrovnat,“ netajil se brankář Red Wings. Washington Capitals mají momentálně na divoké kartě play off na naší organizaci náskok 11 bodů.

„Potřebovali jsme získat zpět sebevědomí.“ – Jeff Blashill

Trenér Jeff Blashill po zápase s Hurricanes připomenul důležitost tohoto vítězství. „Potřebovali jsme získat zpět sebevědomí, trochu se dostat nahoru. Myslím, že se to povedlo. Potkali jsme silného soupeře a našli způsob, jak ho zdolat. Po výhře v New Yorku jsme měli několik porážek s vysokým počtem inkasovaných branek, takže tohle byl pro náš tým kritický zápas,“ řekl hlavní kouč. 

„Sebedůvěru potřeboval získat i Alex,“ doplnil Blashill. Je to pravda, Nedeljkovic totiž naposledy před duelem s Carolinou zvítězil 9. února.

Skvěle zafungoval tah trenéra obměnit složení obran. Odnesli to Danny DeKeyser a Gustav Lindström, kteří zůstali na tribuně. „Bránili jsme celkem dobře. Extrémně jsme makali, vytvářeli si šance proti dobrému týmu s dobrou obranou. Alex zachytal,“ dodal.

(zdroj: mlive.com, freep.com; foto: nhl.com)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *