Musíme více střílet, lamentoval po zápase proti Tampě Bay trenér Jeff Blashill

Velké zklamání po porážce s Tampou Bay byla vidět ve tváři kapitána Dylana Larkina i trenéra Jeffa Blashilla. Na obou bylo vidět, že v utkání měl Detroit navíc a nějaký bod získat mohl.

„Dvakrát se prosadili v přesilovce, když to v zápase bylo potřeba. My jsme svoje nevyužili, což udělalo ten rozdíl,“ nekličkoval hlavní kouč Red Wings a naplno uvedl, jaký problém naši hokejisté mají. „Ve hře pět na pět jsme po celý zápas nedokázali tolik střílet. Bylo to od nás nedostatečné. V první třetině jsme měli několik úniků, kdy jsme jejich brankáře ani neprověřili. Nebyli jsme schopní v těchto šancí ani vystřelit,“ lamentoval osmačtyřicetiletý lodivod Rudých křídel.

„Snažili jsme se hrát moc na krásu. Musíme odvádět lepší práci v zakončení, v těchto oblastech je prostě třeba střílet. Mít mentalitu střelce, ne si pořád přihrávat. Příliš často řešíme úniky dvou na jednoho přihrávkou do prázdné branky a ani nevystřelíme,“ litoval Blashill.

Podobně to viděl i kapitán Dylan Larkin. „Začali jsme dobře, měli jsme nějaké šance, několikrát jsme jeli dva na jednoho. Musíme být sobečtější a více střílet. Je to frustrující, těžký pocit. Musíme se ale koukat dál, čeká nás Florida a ta bude stejně nebezpečná,“ řekl pětadvacetiletý Američan. 

Nejproduktivnější hráč Red Wings po utkání chválil brankáře Alexe Nedeljkovice, který se po slabší části sezóny vrací do formy. „Chytal skvěle. Byl naprosto klidný, spoustu toho pochytal. Pomohl nám,“ tvrdí Larkin. 

Duel s Tampou Bay nedohrál centr čtvrté formace Carter Rowney, který zblokoval v oslabení střelu Victora Hedmana a zpět se nevrátil. „Byl to skvělý blok. Ukázal odvahu. Rána ho zasáhla do nechráněného místa, bylo to hodně nešťastné. V průběhu hry nám chyběl,“ pochválil svého svěřence trenér Blashill.

(zdroj: mlive.com; foto: freep.com)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *