Prospekt Detroitu jde ve stopách Boesera, Slavina či Heinena! Stal se nováčkem roku NCHC

Budoucnost Detroitu vypadá opravdu skvěle. Řada prospektů má za sebou úžasnou sezónu, jedním z nich je i útočník Carter Mazur. Devatenáctiletý křídelník se dočkal velkého ocenění. Stal se nejlepším nováčkem NCHC, jedné z konferencí univerzitní ligy NCAA.

Byl to jeden z nejzajímavějších příběhů draftu 2021. Red Wings ukázali ve 3. kole na 70. pozici na Cartera Mazura, rodáka z Jacksonu v Michiganu, což je město vzdálené asi hodinu a čtvrt autem od Detroitu. Mladý útočník nemohl být šťastnější. Navíc velmi rychle prasklo, že je od dětství fanouškem Rudých křídel, trénoval pod Krisem Draperem a v osmi letech napsal do školního úkolu, že jeho snem je oblékat dres Red Wings a dávat peníze nemocnicím.

Od draftu neuplynul ani rok a Mazur je tomuto snu o něco blíže.

Pravoruký forvard nastoupil na univerzitu v Denveru, kde hraje ve Spojených státech populární a obecně velmi kvalitní NCAA. Denverská univerzita hraje společně s dalšími sedmi v konferenci NCHC. A právě za své výkony byl detroitský prospekt vyhlášen nejlepším nováčkem konference NCHC. Ve 37 zápasech dokázal nasbírat skvělých 35 bodů (14+21), mezi ‚freshmany‘ vedl střelce i kanadské bodování.

Špatně si nevedl ani v konkurenci celé NCAA, jejíž součástí je 59 univerzitních týmů. V kanadském bodování skončil na 36. pozici z 1474 hráčů. Nejlépe si vedl jeho dvacetiletý spoluhráč Bobby Brink, prospekt Philadelphie nastřádal ve 37 duelech 55 bodů (14+41) a získal cenu pro nejlepšího hráče i útočníka sezóny v konferenci NCHC.

Stejného ocenění jako Mazur se dočkali v posledních letech například obránce Jaccob Slavin (2014) či útočníci Danton Heinen (2015), Brock Boeser (2016) a Henrik Borgström (2017).

(zdroj: eliteprospects.com, twitter/NCHC, wingsnation.com, denverpioneers.com; foto: theathletic.com)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *