Generální manažer Yzerman je nadšený z vývoje prospektů. Těší se na Edvinssona se Söderblomem

Simon Edvinsson a Elmer Söderblom jsou spoluhráči z Frölundy ve švédské nejvyšší soutěži. Detroit v nich má dva velké hráče, kteří poskytnou svěží vítr do sestavy. Kdy? Možná již v příští sezóně. 

„Oba mají vynikající ročník,“ řekl generální manažer Steve Yzerman. „Osobně jsem je neviděl, ale ve Švédsku na ně dohlíží Niklas Kronwall, Nicklas Lidström, Hakan Andersson a Tomas Carlsson. Viděl jsem od nich spoustu videí,“ pochvaloval si nejvyšší muž detroitského vedení. Je vidět, že tito prospekti jsou v opravdu dobrých rukách a Red Wings si od nich hodně slibují.

„Oba jsou v dobré organizaci a vyvíjejí se nadmíru skvěle. Je to velmi povzbuzující,“ dodal Yzerman.

Urostlého obránce Simona Edvinssona si Detroit vybral na draftu v roce 2021 jako celkově šestého v pořadí. V sestavě Rudých křídel by se mohl objevit v příští sezóně. I přes jeho fyzické parametry není žádným kolohnátem, ba naopak sází na bruslení. Dokáže vyvážet kotouč, má solidní rozehrávku, hraje fyzicky, je silný a sbírá dostatek bodů. Ve 43 zápasech zaznamenal dvě branky a 17 asistencí.

„Simon si vede velmi dobře. Je to trochu jiný hráč než Moritz Seider, ale na jeho věk má ve velmi dobré lize skutečný dopad na výsledky svého týmu,“ pochválil mladého beka Yzerman.

Dvacetiletý útočník Elmer Söderblom vypadá jako krádež draftu. Vybrán byl v roce 2019 až v 6. kole jako 159. celkově. Levý křídelník měří 202 centimetrů a váží 108 kilogramů! Vyžívá se ve fyzické hře a střílení branek. V aktuálním ročníku SHL má na svém kontě v 51 zápasech 33 bodů (21+12). 

„S jeho vývojem nemůžeme být šťastnější, přesto má pořád co zlepšovat. Když jsme ho draftovali, měli jsme ho v Detroitu a viděli, jak vypadá. Je to ohromný sportovec s velkým potenciálem. Vrátil se do Švédska, kde tvrdě pracuje na své hře. Je stále sebevědomější. Viděl jsem všechny góly, které letos nastřílel. Vypadá to, že doopravdy dospěl,“ usmíval se generální manažer Red Wings. Elmer Söderblom totiž vypadá jako výborná trefa v pozdním kole.

Detroit má ve švédské nejvyšší soutěži další zajímavé prospekty, hned trojice z nich byla vybrána ve druhém kole. Jsou jimi obránci William Wallinder (32. celkově, 2020) a Albert Johansson (60. celkově, 2019) a centr Theodor Niederbach (51. celkově, 2020).

Wallinder ve 46 zápasech za Rögle vstřelil čtyři branky a nastřádal dohromady 19 bodů, Niederbach ve Frölundě v 50 zápasech devětkrát skóroval a přidal sedm asistencí a Johansson za Färjestad odehrál 51 duelů s bilancí 5+20.

„Máme tam ještě pár dalších hráčů. Jsme spokojení s tím, jak se rozvíjejí a uvidíme, co se stane. Švédské play off brzy začne. Elmer a Simon jsou v jednom z nejlepších týmů v lize. Budeme sledovat, jak se jim bude dařit a těšíme se na to, až je přivedeme sem. Doufám, že to bude co nejdříve,“ uzavřel Yzerman.

(zdroj: mlive.com; foto: WXYZ)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *