Nová posila ze Švédska?! Produktivní útočník se dohodl s Detroitem, píše deník Sportbladet

Fanoušci Detroitu Red Wings se budou moci těšit na nového útočníka. Podle švédského deníku Sportbladet Detroit vede delší dobu jednání s třiadvacetiletým produktivním hokejistou, kterým je Pontus Andreasson. Nováčkovské smlouvě nic nebrání, sám hráč má údajně zájem se k naší organizaci připojit a vše by mělo být dohodnuté.

Ke zmíněnému forvardovi, který může hrát na pozici křídla i centra, se píše opravdu zajímavý příběh. Andreasson je zázrakem nejvyšší švédské soutěže, nevypadalo to s ním totiž moc dobře. Odchovanec Munkedals BK se v roce 2014 stěhoval do juniorky Kungväls IK, kde podával stejně jako ve svém mateřském klubu skvělé výkony. 

To ho katapultovalo do Frölundy, zřejmě nejlepšího švédského týmu pro rozvoj mladíků a dostatečné zásobárny talentů pro Red Wings. V sezóně 2016/2017, když měl 18 let, odehrál za tamní dvacítku 40 zápasů, v nichž zapsal tři body (1+2). Není divu, že se mu draft vyhnul. O rok později se stal tahounem celku, v němž se potkal i s Lucasem Raymondem a Elmerem Söderblomem. Ve 44 duelech zaznamenal 45 bodů (13+32), byl nejproduktivnějším hráčem a vysloužil si i debut v nejvyšší lize.

Ročník 2018/2019 strávil kompletně na hostování ve třetiligovém Hanhals IF s bilancí 38 utkání, 38 bodů (11+27), v klubovém bodování skončil na třetí příčce. Následující dvě sezóny hájil barvy IF Björkloven, dohromady v této organizaci nastoupil do 121 zápasů včetně play off, nastřílel 22 gólů a na 41 jich přihrál.

Třiadvacetiletý forvard posléze podepsal smlouvu s celkem Lulea HF. Jako nováček SHL neuvěřitelně dominoval, za 52 střetnutí nasázel 18 gólů a přidal k ním 20 nahrávek. Jeho 38 bodů v základní části byl lepší výkon, než v každém z předchozích ročníků ve druhé lize Allsvenskan. Andreasson těžil ze spolupráce s Linusem Omarkem, stal se po něm druhým nejproduktivnějším hráčem týmu. V play off má prozatím čtyři zápasy, šest gólů a jednu asistenci!

Navíc to vypadá, že ve vyřazovacích bojích nebude Lulea končit. V prvním kole vede 3:1 v sérii nad Örebrem. Nevím, jaká přesně pravidla jsou, ale předpokládám, že oznámení podpisu proběhne po skončení Pontusova týmu v play off. Mladý útočník by mohl stihnout i pár zápasů za Grand Rapids v závěru ročníku AHL. Tuto informaci ale neberte jako stoprocentní.

(zdroj: Sportbladet, Elite Prospects; foto: bohuslaningen.se)

One Comment on “Nová posila ze Švédska?! Produktivní útočník se dohodl s Detroitem, píše deník Sportbladet”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *