Chceme sezónu dohrát dobře a mít ze sebe dobrý pocit, uvedl po další výhře Michael Rasmussen

Podruhé ve dvou dnech předstoupili zástupci Red Wings na tiskovou konferenci v odlehčené náladě a s úsměvy na tváři. Detroit po výhře nad Bostonem 5:3 na domácím ledě dokázal vyloupit Winnipeg poměrem 3:1. Zápas hodnotili trenér Jeff Blashill a autor vítězné trefy Michael Rasmussen.

„V obou utkáních nás podrželi brankáři. To nám umožnilo soustředit se více na útok. V první třetině jsme nebruslili moc dobře a vůbec se mi nezdálo, že jsme byli dostatečně rychlí. Thomas nás svými zákroky uklidnil, díky němu jsme se dostali do pohody,“ pochvaloval si výkon zkušeného gólmana hlavní kouč Detroitu, pro něhož byl zápas s Jets jubilejním 200. vítězstvím v NHL.

Důležitou práci pro tým odvedl stále mladý útočník Michael Rasmussen. Tomu se povedlo skórovat počtvrté v posledních pěti duelech, jeho gól byl navíc vítězný. „Byl obrovským faktorem našeho vítězství. Tvrdě pracuje, vyhrává souboje o puk a odvádí těžkou práci v brankovišti soupeře. Dokáže dávat tenhle typ gólů,“ vyjádřil poklonu svému svěřenci Blashill.

„Někteří hráči zvýšili tempo a obětavost,“ všiml si trenér Rudých křídel. „Neznamená to, že bychom během špatné série nepracovali tvrdě, to vůbec neříkám. Jen zmiňuji to, že jejich úroveň obětavosti, dřiny a dalších věcí je momentálně na vyšší úrovni,“ doplnil lodivod Red Wings.

„V první třetině předvedl Greiss několik velkých zákroků. Následně jsme přidali, vyhráli spoustu soubojů a dostali puk do branky soupeře. Hráli jsme správným způsobem. Všichni chceme sezónu dohrát dobře, chceme mít ze sebe dobrý pocit a udělat správné kroky do dalších let,“ uvedl Michael Rasmussen. 

Vítězství je o to cennější, že se Detroitu povedlo v back-to-back zápasech porazit silný Boston a o play off bojující Winnipeg, který nutně potřeboval bodovat.

„Myslím, že všichni jsme byli frustrovaní tím, jak se sezóna vyvinula. Rozhodli jsme se sebrat, pracovat tvrději a dosáhnout lepších výsledků. Řekl bych, že se to v posledních dvou zápasech povedlo. Byly dobré. Celý tým se snažil a odměnou nám jsou dvě cenná vítězství,“ řekl dvaadvacetiletý centr, který za Tylera Bertuzziho zaskakoval na křídle první formace. 

„Dostávám se do dobrých pozic. Snažím se každé utkání hrát a bojovat, jak nejlépe umím. Myslím si, že góly tam teď padají samy od sebe,“ dodal. V 69 duelech letošního ročníku nasbíral rodák z Vancouveru 23 bodů za 12 branek a 11 asistencí. Tato čísla jsou jeho kariérním maximem, které může nadále zvyšovat. Aktuálně je šestým nejlepším střelcem týmu a devátým nejproduktivnějším hráčem.

(zdroj: freep.com, nhl.com; foto: Detroit Red Wings)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *