Red Wings bez kapitána! Larkin musel na operaci, ve zbytku sezóny bude Detroitu chybět

Rudá křídla se budou muset ve zbytku ročníku obejít bez svého kapitána. Dylan Larkin absolvoval operaci a bude chybět osm až deset týdnů. Podle detroitského vedení se zúčastní přípravného kempu a začátek nové sezóny stihne.

V závěrečných šesti zápasech tohoto ročníku si za Red Wings nezahraje jejich nejlepší střelec a nejproduktivnější hráč. Dylan Larkin má po operaci stehenního svalu, chybět bude podle odhadů osm až deset týdnů, takže přípravný kemp a začátek nové sezóny stihne bez problémů.

Doktor Troy Ferguson vedl Larkinovu operaci
Doktor Troy Ferguson vedl Larkinovu operaci

Operaci vedl zkušený jednačtyřicetiletý expert na chirurgii Troy Ferguson v McLaren Hospital v Lansingu, asi 150 kilometrů od Detroitu, u něhož zákrok absolvovala řada profesionálních sportovců. Zajímavostí je, že Ferguson byl poměrně nadějným hokejistou a kromě čtyř sezón v NCAA za Michigan State University nastoupil do šesti zápasů AHL, v nichž se jednou prosadil. Jeho srdce ale patřilo medicíně, kterou po vystudování před hokejem upřednostnil, přestože byl do NHL draftován.

Larkina zmíněné zranění limitovalo takovým způsobem, že v posledním měsíci vynechával tréninky a hrál přes bolest. Protože v našem případě již o žádný podstatný výsledek nehrajeme, rozhodlo vedení v konzultaci s ním, že je čas se lékařskému zákroku podrobit. Pro Red Wings bylo důležité, aby byl kapitán připraven na nový ročník.

Pětadvacetiletý centr posbíral v sezóně 69 bodů (31+38) v 71 zápasech, překonat osobní maxima z různých ročníků (73 bodů, 32 gólů, 47 asistencí) se mu tedy nepovede. Rodákovi z Waterford Townshipu skončí v létě 2023 smlouva. Očekává se, že s ním bude generální manažer Steve Yzerman rokovat a šance, že by se nejlepší útočník Red Wings někam stěhoval, jsou vyloučeny.

Ještě doplním, že Larkin je po Robby Fabbrim druhým dlouhodobě zraněným hráčem Detroitu z prvních dvou formací. V následujících zápasech budeme hrát s Tampou Bay, Floridou, Pittsburghem, Torontem a dvakrát s New Jersey, z toho pětkrát na ledě soupeře. 

(zdroj: Detroit Red Wings, mlive.com, freep.com; foto: detroitnews.com, lansingsurgical.com)

2 Comments on “Red Wings bez kapitána! Larkin musel na operaci, ve zbytku sezóny bude Detroitu chybět”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *