Byla to zábavná první sezóna. Cíl pro další? Postoupit do play off, plánuje Lucas Raymond

Příliš se nepočítalo s tím, že by se měl prosadit do hlavního týmu. Začínat měl na farmě a postupně se v zámoří otrkat. Mladík Lucas Raymond ovšem všechny předpoklady postavil na hlavu, do kádru se dostal a navíc odehrál všech 82 utkání.

„Byl to opravdu zábavný první ročník. Výsledek sice nebyl takový, jaký jsme chtěli, ale pro mě osobně to bylo opravdu příjemné. Měli jsme skvělý tým, který mi velmi usnadnil příchod a přivítal mě opravdu rychle. To mi hodně pomohlo,“ svěřil se švédský talent.

Z osobního hlediska vše může hodnotit pozitivně, protože se mu povedlo nasbírat 23 gólů a 34 asistencí. Je dost možné, že se dostane do finální trojky v boji o nováčka sezóny celé NHL, navíc se spoluhráčem a kamarádem Moritzem Seiderem. „Když jsem přicházel do tréninkového kempu, tak jsem moc nečekal. Měl jsem pouze myšlenku pokusit se do týmu dostat. Když se to podařilo, tak to bylo o tom těšit se a předvádět dobré výkony na ledě,“ uvedl Raymond. 

Zápas co zápas musel čelit nejlepším hráčům soupeře, navíc nikdy předtím nezažil takové cestování v profesionálním hokeji a obrovský tlak a očekávání, které prýští v NHL ze všech stran. „Někdy se člověk necítí zrovna skvěle. Sezóna je dlouhá a já jsem nebyl zvyklý cestovat v různých časových pásmech. Neřekl bych, že je to snadné, ale je to velmi pohodlné, protože všude kolem vás je spousta skvělé pomoci od trenérů a dalších pracovníků, abychom byli připravení. Cítil jsem se dobře,“ řekl šikovný křídelník. 

„Je to náročnější spíše psychicky. Musíte být opravdu každý zápas připraven a jít do toho naplno. Byla to pro mě skvělá první sezóna, abych se naučil, o čem to je,“ dodal. 

Rodák z Göteborgu před několika dny odmítl pozvánku do národního týmu, takže se na blížícím se mistrovství světa neobjeví. Podle jeho slov šlo o těžké rozhodování. „Vždycky chcete hrát za svůj národní tým, zvlášť na tak velkém turnaji. Pravdou ovšem je, že musím myslet i na to, abych měl dobré léto. Chci být připraven na příští sezónu, takže cítím, že teď mohu mít čas se na ní připravovat tak, jak bych chtěl a nebyl tak unavený,“ vysvětluje benjamínek Rudých křídel.

Tomu se povedlo významnou část ročníku hrát ve formaci s Dylanem Larkinem a Tylerem Bertuzzim. „Oba jsou nesmírně dobří hráči. Povedlo se jim překonat metu třiceti branek, hodně jsem se toho od nich naučil. Už jsou tady nějakou dobu a hodně mi pomáhají nejen na ledě, ale i mimo něj. Z každého zápasu se snažím vzít si od nich jakoukoliv maličkost,“ pochvaluje si možnost učit se od nejlepších útočníků Detroitu Raymond.

Ten má v plánu vzít si volno a poté začít opět dřít. „Chci být větší a silnější, to je přirozené. Jsem stále velmi mladý a pořád se fyzicky vyvíjím. Také se chci zaměřit na bruslení, rád bych byl rychlejší,“ poukázal Raymond, na čem hodlá zapracovat, aby pomohl k většímu týmovému úspěchu. Dvacetiletý útočník si nepamatuje, že by někdy hrál za tým, který by se nedostal do play off.

„Je to těžké, protože v poslední části sezóny, kdy jsme byli mimo boj o play off, jsem to nenesl dobře. Na začátku ročníku jsme byli ve skvělé pozici, potom jsme to ztratili ve druhé polovině. Jsem velmi soutěživý, stejně tak moji spoluhráči. V létě budu naplno pracovat, abych pak vstoupil do sezóny s odhodláním do vyřazovacích bojů postoupit,“ plánuje Lucas Raymond.

(zdroj: detroitnews.com; foto: wingsnation.com)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *