Juolevi se u Red Wings neprosadil, končí a s ním i další tři hráči. Co Zadina?

Před půlnocí vypršel termín pro odeslání kvalifikační nabídky na novou smlouvu chráněným volným hráčům (RFA). U Detroitu šlo celkem o sedm hráčů, přičemž čtyři z nich nový kontrakt nedostanou a zamíří proto ve středu na trh s volnými hráči (UFA). 

Trojice šťastlivců, která bude nadále s Detroitem vyjednávat, je následující: Filip Zadina, Jake Walman a Chase Pearson. Nabídku na pokračování v organizaci nedostali Olli Juolevi, Mitchell Stephens, Filip Larsson a Kaden Fulcher.

Zadina, Walman a Pearson dá se říci postoupili do dalšího kola vyjednávání. Buď mohou vzít kvalifikační nabídku (automatická roční smlouva v hodnotě 100 až 110 % jejich předchozí mzdy) nebo jednat dál o lepší.

Juolevi přišel k Rudým křídlům v průběhu ročníku a v první řadě mu trvalo, než se do šestky dostal, ale pak z ní rychle po pár nedobrých výkonech vypadl. Celkem odehrál za Red Wings osm zápasů. Stephens se k Hockeytownu připojil v rámci výměny s Lightning a předvedl několik velmi solidních zápasů, jenže jej srazilo dlouhotrvající zranění. Kvůli tomu pětadvacetiletý centr naskočil jen do 27 duelů, zaznamenal šest asistencí.

24letý Larsson měl být tím, na kom bude organizace stát. Po delším čase velmi dobrý prospekt v brankovišti, v USHL a NCAA se vybičoval k výborným výsledkům. Mezi muže si to nikdy nepřenesl, vybouchl na farmě, ale třeba také v dánské lize. Podepsal novou smlouvu ve druholigovém švédském klubu Kristianstads, u nás definitivně končí. S ním nepokračuje ani další brankář – Fulcher. 

Děkujeme za vaší práci a přejeme hodně štěstí v další kariéře!

(zdroj: capfriendly.com, foto: nhl.com)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *