Kubalíka k příchodu přesvědčil Yzerman. Jsem tu, abych Detroitu pomohl, vzkazuje český střelec

Jednou z letních posil detroitského kádru je i český útočník Dominik Kubalík. Ten se v Hockeytownu pokusí o restart, bude na to mít dva roky. Na takovou délku totiž u Red Wings smlouvu podepsal. 

Před dvěma lety jako tehdy čtyřiadvacetiletý nováček nastřílel Kubalík hned třicet branek, za což získal nominaci na Calder Memorial Trophy. Tu nakonec neuzmul, ale přesto si napříč ligou udělal jméno. Nyní v létě Chicago odmítlo českému střelci nabídnout kvalifikační nabídku na čtyři miliony dolarů. Detroit tak neváhal a okamžitě přispěchal s dvouletou smlouvou s ročním cap hitem průměrně 2,5 milionů dolarů.

„Je velký, umí bruslit a má skvělou střelu,“ pochvaloval si novou akvizici generální manažer Steve Yzerman. „Smlouva je podle nás velmi rozumná. Je to kluk, který má velký potenciál. Hráč, který nám dodá další produktivitu,“ dodal.

Kubalík by se mohl ocitnout na křídle třetí formace vedle Piuse Sutera, který se před rokem vydal stejnou cestou do Detroitu poté, co jej Blackhawks také rozhodli nepodepsat. 

„Minulý ročník byl v podstatě celý o tom, že jsem byl chvilku nahoře a pak dole. Hned na začátku jsme měli sérii porážek a většinou je těžké dostat se zpět a rozjet to. Nemohli jsme přijít na to, jak vyhrávat. To se stalo i mně. Nenašel jsem svou hru. Měl jsem několik dobrých sérií i špatných momentů. Ale teď je tu nový začátek, čistý stůl a já jsem z té příležitosti nadšený,“ vzkazuje Dominik Kubalík.

Český ostrostřelec uvedl, že ke vstupu do Detroitu ho přesvědčil v telefonickém rozhovoru GM Yzerman.

„Vím, co dokázal v minulosti s Tampou a co právě teď dělá s Detroitem. Je to vzrušující. Jsem tady, abych týmu pomohl. Doufám, že se mi bude dařit více než loni. Vím, že to v sobě mám, udělám všechno pro to, abych to opět dokázal. Nemohu si přát lepší příležitost a ještě více motivace, než mám teď,“ tvrdí šestadvacetiletý křídelník. 

Rodák z Plzně dodal: „Doufal jsem, že ve mě ještě někdo bude věřit a dá mi šanci. Je to pro mě nová kapitola.“

Kubalík po podpisu smlouvy s Red Wings hovořil 40 minut se svým krajanem Filipem Hronkem, aby se dozvěděl, jak to v organizaci chodí. Kromě Hronka stráví čas s dalšími Čechy, konkrétně s Jakubem Vránou a Filipem Zadinou. 

„Bude to pro mě užitečné mít kolem sebe pár dalších Čechů, obzvláště na začátku, když člověk něco neví, tak se vždycky může zeptat,“ libuje si Kubalík. „Detroit má rychlý tým, hodně bruslí. Tohle ve své hře také používám. Mám z toho husí kůži. Byl jsem minulý týden u dědečka a mluvili jsme o tom, jak jsme sledovali v roce 2002 vítězství Red Wings ve Stanley Cupu. Je to organizace s obrovskou historií a já jsem rád, že jsem její součástí. Moc se těším, až to začne.“

(zdroj: mlive.com; foto: AP)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *