Edvinsson se hodlá prosadit do sestavy Detroitu již v létě. Chci s Red Wings vyhrát Stanley Cup, říká

Jednou z velkých letních otázek je složení obranných dvojic do nového ročníku. Mladík Simon Edvinsson se chce prosadit do hlavního týmu, jiný plán před kempem nemá.

„Chci být součástí sestavy Detroitu Red Wings ihned první den sezony,“ vyhlašuje talentovaný bek sebevědomě. „Vím, že budu muset tvrdě pracovat, protože máme v týmu spoustu skvělých obránců. Pro mě to je však další motivace. Chystám se ukázat všechno, co ve mně je,“ dodává. 

Edvinssonův příjezd do Detroitu se před rozvojovým kempem prospektů opozdil kvůli problémům s cestováním, takže se na led téměř nedostal. „Přesto to bylo úžasné se po těch potížích sem dostat,“ říká. „Se všemi jsem se seznámil a potom zůstal ve městě další tři týdny, abych s dalšími kluky makal a připravoval se na nový ročník.“

Následně se švédský mladík dostal do Kanady, kde se svou rodnou zemí vybojoval třetí místo (a bronzové medaile) na mistrovství světa juniorů. Edvinsson pomohl gólem a asistencí, byl asistentem kapitána a i když ofenzivně příliš nezářil, dozadu se na něho mohli Tre Kronor spolehnout. 

Nyní si dopřává krátkou pauzu před tím, než Red Wings uspořádají turnaj prospektů, kde by se měl objevit. Následně ho čeká tréninkový kemp Detroitu, na kterém se pokusí dostát svých slov – vybojovat si místo v sestavě. 

Edvinssonův příběh nápadně připomíná cestu Moritze Seidera, který ji taktéž absolvoval přes Švédsko. Předtím ale oblékl také dres farmářského celku Griffins, takže zkušenosti se severoamerickým hokejem měl. Tohle Simonovi chybí.

„Moritz měl tenkrát po draftu sezonu na farmě a potom ve Švédsku. Simon je mladší, má méně zkušeností. Uvidíme, jak si v létě povede, je větší a silnější, než jsme čekali. Samozřejmě v pozitivním slova smyslu. Dáme mu šanci,“ tvrdí generální manažer Steve Yzerman. 

Očekávání od šestky draftu 2021 jsou velká. Zvýšil je právě německý zadák Seider, který vyhrál Calder Trophy. Oba jsou obránci, kteří před příchodem k Red Wings zaznamenali produktivní ročník ve švédské nejvyšší soutěži. 

„Měl opravdu skvělou sezonu, je to skvělý hráč. Hrál jsem proti němu ve Švédsku, takže moc dobře vím, co umí,“ pochválil odchovance Mannheimu Edvinsson, který by rád tento příběh napodobil. 

„Snažíme se připravit všechny hráče na léto, aby byli v co nejlepší kondici, až se budou připravovat na novou sezonu. Ať už v tréninkovém kempu u nás, na vysoké škole nebo v Evropě,“ uvedl ředitel hráčského rozvoje Dan Cleary. „S našimi hráči pracují trenéři bruslení, ale také například odborníci na výživu či sportovní psychologové,“ odhaluje.

„Tohle je přesně to, co jsem si vždycky přál. Stát se součástí týmu NHL a pomáhat mu se zlepšovat. Mým cílem, za kterým jdu, je vyhrát s Detroitem Stanley Cup,“ uzavírá své vyprávění Simon Edvinsson.

(zdroj: nhl.com; foto: nhl.com)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *