Výzva před začátkem kempu! Do juniorky se vracet nehodlám, vzkazuje brankář Cossa

Brankář Detroitu Red Wings Sebastian Cossa věří, že je připraven na dospělý hokej a do juniorské soutěže se mu vracet nechce. Je tak jedním z hráčů, kteří na kempu budou o svou pozici muset zabojovat. 

Mladému Kanaďanovi se dařilo již na turnaji prospektů, kde oslnil svými schopnostmi. Během dvou utkání, ve kterých odchytal dohromady 60 minut, zastavil celkem 33 střel soupeře a inkasoval pouze jedinkrát. Jeho úspěšnost zákroků tak činila 97,1 %. „Myslím, že jsem kluky podržel. Byl jsem klidný, hrál svou vlastní hru. Myslím, že jsem odvedl docela dobrou práci, když jsem do zápasu s Torontem přišel v polovině utkání. Uklidnil jsem se a prostě jsem to bral střelu po střele,“ říká talentovaný gólman. 

Cossovi je teprve 19 let a týmy NHL takhle mladého brankáře zpravidla vracejí do juniorského hokeje. Generální manažer Rudých křídel zatím však o budoucnosti juniorského šampiona nic nenaznačil. Toto potvrzuje i samotný brankář, takže to vypadá, že právě na tréninkovém kempu a během přípravných zápasů se rozhodne.

„Stále je to ve hvězdách. Zatím mi toho moc neřekli. Brzo nám začne kemp a já budu pokračovat v tom, abych ukázal, co mohu nabídnout. Jak jsem řekl na rozvojovém kempu, chci letos chytat co nejlepší soutěž mohu a udělám pro to vše, co je v mých silách. Nakonec o tom ale rozhodnou jiní,“ je si vědom Cossa.

Kdyby to bylo na něm, tak do juniorské ligy už se nevrátí.

„Chci chytat na co možná nejvyšší úrovni mezi dospělými. Doufám, že má hra bude mluvit sama za sebe a umožní mi se tam dostat. Podívejte se například na Spencera Knighta z Floridy, který se do NHL dostal v 19 nebo 20 letech. Zároveň je zřejmé, že existuje důvod, proč je v NHL pouze 62 brankářů. Jsou dost dobří a já musím ještě zapracovat na spoustě věcech, abych se na takovou úroveň dostal. Těším se na to,“ vzkazuje gólman naší budoucnosti. 

Na turnaji prospektů ho vedl trenér Ben Simon, který je hlavním koučem na farmě v Grand Rapids Griffins. Podle jeho slov se mu výkony Cossy líbily.

„Jako hráč musíte ukázat, že jste připraveni bojovat, a když se vám naskytne příležitost, tak ji maximálně využít. Je vidět, že Sebastian je připravený, hladový. Uvidíme, co se stane na kempu,“ řekl poněkud tajemně. 

(zdroj: detroithockeynow.com; foto: detroithockeynow.com)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *