První škrty v kádru! Devět hráčů opouští Detroit. Biakabutuka či Ivan zůstávají. Vybojují si kontrakt?

Rudá křídla oznámila, že devět hráčů v přípravných duelech pokračovat nebude. Soupiska se tak aktuálně dostává na číslo 60.

Nadále s Detroitem nepokračují čtyři naši prospekti, kteří se vracejí do juniorských soutěží. Do QMJHL míří brankář Jan Bednář, jehož Acadie-Bathurst Titan budou rozhodně potřebovat. V prvním utkání nového ročníku podlehli na svém ledě 3:4 Saint John Sea Dogs. Ve stejné lize působí i bek Oscar Plandowski. Pro 19letého zadáka též končí příprava s Red Wings. V QMJHL obléká dres Drummondville Voltigeurs po přestupu z Charlottetown Islanders. 

Útočníci Amadeus LombardiPasquale Zito jsou zbylými dvěma prospekty Rudých křídel, kteří se s Detroitem dále připravovat nebudou. Prvně jmenovaný se připojí k Flint Firebirds (OHL), jimž začne sezona na počátku října. Zito bude debutovat za Niagara IceDogs (OHL) 30. září, předchozí dva ročníky strávil v celku Windsor Spitfires ve stejné soutěži.

Další pětice končících hokejistů byli pozvaní nedraftovaní hráči. Jsou jimi brankář Andrew Oke a útočníci Marcus Limpar-LantzJulien AnctilJacob Mathieu Mitchell Martin.

Biakabutuka, Piercey a Ivan pokračují

Momentálně tak soupiska Red Wings čítá 60 jmen. Jsou na ní i pozvaní hokejisté, kteří draftem neprošli a jsou proto z pohledu NHL volnými hráči. Bojují o možnost podepsat s Rudými křídly kontrakt, sáhnout po nich ale může i naše farma. Jmenovitě se jedná o následující hráče – Riley PierceyJake UbertiIvan Ivan Jeremie Biakabutuka. Posledně jmenovaný je jediným zadákem, který nepatří Detroitu či Grand Rapids. 

Ano, letos se píšou velké příběhy. Biakabutuka ani nefiguroval na původní soupisce pro turnaj nováčků, nakonec se na něj dostal a ve všech třech duelech oslnil. Stejně tak se mu to povedlo na kempu a teď bude mít možnost prokázat svou výkonnost během přípravných duelů, pokud bude do nějakého nominován. 

Aktuální soupiska Detroitu Red Wings:

Brankáři: #33 Sebastian Cossa, #34 Victor Brattström, #35 Ville Husso, #39 Alex Nedeljkovic, #45 Jussi Olkinuora, #68 John Lethemon

Obránci: #2 Olli Määttä, #3 Simon Edvinsson, #8 Ben Chiarot, #17 Filip Hronek, #20 Albert Johansson, #28 Gustav Lindström, #32 Brian Lashoff, #38 Robert Hägg, #41 Jared McIsaac, #43 Mark Pysyk, #44 Donovan Sebrango, #47 Wyatt Newpower, #49 Seth Barton, #51 Eemil Viro, #53 Moritz Seider, #54 Steven Kampfer, #63 Jeremie Biakabutuka, #82 Jordan Oesterle, #95 Tnias Mathurin, #96 Jake Walman

Útočníci: #11 Filip Zadina, #14 Robby Fabbri, #15 Jakub Vrána, #18 Andrew Copp, #21 Austin Czarnik, #22 Matt Luff, #23 Lucas Raymond, #24 Pius Suter, #25 Taro Hirose, #26 Pontus Andreasson, #27 Michael Rasmussen, #42 Kyle Criscuolo, #46 Chase Pearson, #48 Givani Smith, #50 Dominik Shine, #52 Jonatan Berggren, #57 David Perron, #58 Riley Piercey, #59 Tyler Bertuzzi, #61 Jake Uberti, #62 Drew Worrad, #67 Joel L’Esperance, #70 Oskar Sundqvist, #71 Dylan Larkin, #72 Trenton Bliss, #73 Adam Erne, #74 Cross Hanas, #75 Cedric Lacroix, #76 Tyler Spezia, #79 Kirill Ťuťajev, #81 Dominik Kubalík, #85 Elmer Söderblom, #86 Ivan Ivan, #90 Joe Veleno

(zdroj: Detroit Red Wings; foto: koláž redwings.cz)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *