Game #3 | Detroit chce navázat na úspěšný víkend na domácím ledě proti Los Angeles

NHL po jednodenní pauze pokračuje a na programu mají utkání také hokejisté Detroitu Red Wings. Ti se v Little Caesars Areně o body poperou s Los Angeles Kings. Duel startuje v úterý od 01:05 našeho času. 

Stojí za připomenutí

  • Rudá křídla jsou stále neporažena!
  • Králové svou jedinou výhru v tomto ročníku zaznamenali na ledě soupeře
  • V minulé sezoně se oba celky potkaly dvakrát, Detroit obě střetnutí prohrál

Z kabiny Red Wings

Nálada detroitské kabiny je pochopitelně velmi dobrá. Hokejistům Red Wings vyšel vstup do nového ročníku na výbornou. Svěřenci trenéra Dereka Lalondeho zvítězili v domácím otevíráku sezony 3:0 nad Montrealem Canadiens a o den později zvládli přestřílet i New Jersey Devils (5:2 na jejich ledě). Kaňkou je zranění Tylera Bertuzziho, které si způsobil blokováním střely soupeře.

„Bylo to něco, co jsme potřebovali. Vidět jednoho z našich lídrů, jak skočí do střely, to bylo skvělé. Líbilo se mi, jak jsme bojovali a blokovali střely. Prostě to, jak hrajeme společně jako tým. Museli jsme se obejít bez Berta, protože se obětoval a udal tím tón zápasu,“ hovořil po utkání kapitán Dylan Larkin. 

Trenér Derek Lalonde zase ocenil defenzivní činnost týmu, která v prvním zápase ročníku neinkasovala a v hale Ďáblů dovolila New Jersey pouze dvě trefy. „Potěšilo mě odhodlání držet puk od naší branky. Máme čisté konto z pátka, v sobotu jsme inkasovali jen dvakrát. Samozřejmě nás Ned zachránil, ale mám pocit, že děláme věci správně,“ uvedl hlavní kouč Rudých křídel.

Na dnešním rozbruslení zjistíme sestavu Detroitu. Velmi pravděpodobné je, že debut v novém ročníku prožije český útočník Filip Zadina, protože je stejně jako zraněný Tyler Bertuzzi křídlo. Dominik Kubalík se možná posune do první formace k Dylanu Larkinovi a Lucasi Raymondovi. Tito tři spolu dohrávali zápas s Devils a povedlo se jim skórovat. Více ale až na zmíněném rozbruslení. 

V brance by se měl objevit Ville Husso, pokud Detroit bude pokračovat v taktice točení brankářů.

Sestava Detroitu z minulého zápasu:
Nedeljkovic – Seider, Chiarot, Hronek, Määttä, Lindström, Hägg – Raymond, Larkin, Bertuzzi – Vrána, Copp, Perron – Sundqvist, Rasmussen, Söderblom – Erne, Suter, Kubalík.

Aktuálně od soupeře

Los Angeles Kings vstoupili do nové sezony se zajímavě složeným mixem zkušeností a mládí, které doplnil hvězdný forvard Kevin Fiala. Úvodní střetnutí se Králům vůbec nepovedlo, když na domácím ledě padli 3:4 Vegas Golden Knights. Na tom by nebylo nic hrozného, jenže soupeři dovolili na Jonathana Quicka vyslat hned 51 střel!

V dalším utkání přijeli efektivní Krakeni, těm na čtyři branky v síti LA stačilo pouze 22 pokusů. Opět z toho tak pro Los Angeles byla porážka, tentokrát 1:4. V prozatím posledním zápasu začali Kings pětizápasový trip v aréně Minnesoty Wild, odkud si nakonec po solidní přestřelce 7:6 odvezli všechny body. Třemi body se na výhře podíleli členové první formace Adrian Kempe (2+1), Kevin Fiala (1+2) a Anže Kopitar (0+3). Právě pro Fialu byl souboj pikantní už jen kvůli jeho nedávné výměně z Minnesoty právě do Los Angeles. 

„Někdy se cítíte lépe než jindy a dnes jsem se hned od začátku cítil docela dobře. Samozřejmě jsem trochu motivovanější hrát proti nim, mému starému týmu, ale bylo to v pohodě. Dobrý první krok pro nás a také pro mě, teď na tom musíme nadále stavět,“ řekl švýcarský útočník. Trenér LA uvedl, že pokud by mu někdo před zápasem řekl, že dají sedm branek, skákal by radostí. Zároveň však nebyl vůbec spokojený s obranou. 

Králové nemají problém s marodkou, nejistý je start pouze u Viktora Arvidssona. V brance by se měl ukázat Jonathan Quick, který byl u obou porážek Los Angeles v tomto ročníku.

Hvězda v týmu soupeře

Gabriel Vilardi. Třiadvacetiletý útočník byl draftován Kings v prvním kole z 11. pozice v roce 2017. Kanadskému útočníkovi trvalo nějakou dobu, než se dokázal prodrat na soupisku týmu a získat si větší roli, ale to čekání stojí za to. V posledních třech letech sice odehrál poměrně hodně zápasů za LA, ale nijak výrazněji se do myslí fanoušků nezaryl. To se změní. V minulém ročníku na farmě ve 39 zápasech nastřádal 38 bodů (15+23) a bylo jasno, že ho hlavní tým v letošní sezoně nemine. Zatím má po třech zápasech na kontě čtyři body (2+2) a pokud si formu udrží a bude ji potvrzovat, mají v něm Králové hodně zajímavého hráče do budoucna.

Sestava Kings z minulého zápasu:
Petersen – Doughty, Anderson, Roy, Durzi, Clarke, Edler – Kempe, Kopitar, Fiala – Arvidsson, Danault, Moore – Vilardi, Byfield, Iafallo – Kaliyev, Lizotte, Lemieux.

Hráli v týmu soupeře

Klub Hráči
Detroit Red Wings Olli Määttä
Los Angeles Kings

Statistiky Red Wings (hráči) | Statistiky Red Wings (brankáři)

Statistiky Kings (hráči) | Statistiky Kings (brankáři)

(zdroj: eliteprospects.com, dailyfaceoff.com, nhl.com, nhlportal.cz; foto: redwings.cz)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *