Game #7 | Výzva pro Detroit! Po fiasku s Devils míří na led Bostonu zastavit rozjeté Bruins

Rudá křídla se pokusí po první porážce po základní hrací době v novém ročníku dostat na vítěznou vlnu. Soupeře k tomu ovšem nebudou mít vůbec lehkého, potkají se s Bostonem Bruins. Utkání začíná v pátek od 01:05 našeho času a vysílá ho Nova Sport 1 a Voyo.

Stojí za připomenutí

  • Bruins jsou doma neporazitelní, z pěti duelů vždy vyšli jako vítězové
  • Bodový rozdíl mezi oběma celky činí hodnotu čtyři, lépe jsou na tom Medvědi, kteří mají odehráno o jedno utkání navíc
  • Dominik Kubalík z Detroitu čtyřikrát v řadě nasbíral alespoň dva body v utkání

Z kabiny Red Wings

Detroit držel neporazitelnost po základní hrací době nejdéle ze všech mužstev v NHL. Když ale porážka přišla, byla pořádná. Na ledě Red Wings dominoval soupeř z New Jersey a skóre se zastavilo na výsledku 6:2 pro Devils. Za Rudá křídla skórovali Dylan Larkin a Dominik Kubalík. Český forvard si počtvrté v řadě připsal minimálně dva body v zápase a vede týmovou produktivitu právě před svým kapitánem. 

Velkou radost z výsledku a výkonů některých svěřenců trenér Derek Lalonde pochopitelně neměl a pár hráčů si pozval na kobereček, kde jim důsledně vysvětlit, že takhle teda ne. „Nemůžu se dočkat, až na to zmínění na ledě zareagují,“ uvedl lodivod Rudých křídel. „Bude to pro nás výzva, protože Boston je momentálně jedním z nejlepších týmů v lize. Bude to pro nás dobrá možnost, jak reagovat na neúspěch z minulého zápasu a zároveň si ukázat, jak na tom jsme proti silnému celku na jeho ledě,“ doplnil. 

Na minulém tréninku chyběl útočník Oskar Sundqvist, který si ze zápasu odnesl zranění. Formace tak doznaly určitých změn, navíc byl z farmy povolán forvard Matt Luff, jenž by mohl prožít debut za Detroit. Do naší organizace přišel v létě s tím, že bude figurovat převážně v dresu Griffins a čekat, až během sezony přijde povolávací rozkaz od Red Wings. Tak se právě stalo. Pětadvacetiletý hokejista za Grand Rapids nastoupil v tomto ročníku do pěti utkání, připsal si sedm bodů (3+4). V NHL úplným nováčkem nebude, na svém kontě má již 87 startů s bilancí 13+10, hrával za Los Angeles Kings a Nashville Predators.

Pokud budeme i dnes pokračovat v trendu střídání brankářů, dostane se mezi tři tyče od začátku finský fantom Ville Husso. Ten na nepovedený vstup do sezony žehrat nemůže. Ve třech duelech si připsal dvě výhry, jeho úspěšnost zákroků činí 93,9 % a průměrně inkasuje 1,99 gólů na zápas. Zároveň se mu povedlo vychytat i čisté konto. Věřme, že obdobně úspěšný bude i dnes proti Medvědům.

Sestava Detroitu z minulého zápasu:

Nedeljkovic – Seider, Chiarot, Hronek, Määttä, Lindström, Hägg – Raymond, Larkin, Kubalík – Perron, Copp, Zadina – Erne, Veleno, Suter – Sundqvist, Rasmussen, Söderblom.

Aktuálně od soupeře

V NHL momentálně nenajdeme tým, který by měl více bodů, než kolik jich nasbírali hokejisté Bostonu Bruins. Ti se po sedmi duelech, z nichž šest vyhráli, vyhřívají na čele celé ligy. Sekundují jim se stejným ziskem Vegas Golden Knights, kteří však mají odehráno o utkání navíc.

Bruins zvládli postupně porazit Washington (5:2), Arizonu (6:3) a Floridu (5:3), načež při velké přestřelce poprvé v sezoně a zatím naposledy ztratili body s Ottawou (5:7). V posledních třech zápasech opět dokázali urvat vítězství, přestože měli párkrát namále. Odnesli to Anaheim (2:1sn), Minnesota (4:3p) a Dallas (3:1). Boston bude proti Detroitu zakončovat sérii čtyř domácích duelů, než vyjedou na venkovní trip, kde se utkají s Columbusem, Pittsburghem, New Yorkem Rangers a Torontem. 

Velkou novinkou a hlavní zprávou je návrat Brada Marchanda do sestavy. Ten tak zažije letošní debut, na led se vrací o měsíc dříve než se po jeho operaci předpokládalo. Podle svých slov se momentálně cítí nejlépe v kariéře. Návrat na stadion zrovna proti Detroitu pro něj musí být speciální v tom, že jako známý provokatér mívá často s našimi hráči různé rozepře. Podle vzájemných zápasů se asi příliš nemusí (a vypadá to na vzájemnou rivalitu) s Filipem Hronkem.

Do branky Medvědů by se měl podle zámořských informací postavit třiadvacetiletý Jeremy Swayman, což také potvrdil trenér Bruins na předzápasovém rozhovoru. Mladý gólman má zatím nepříliš vydařený vstup do ročníku, když proti Arizoně inkasoval třikrát z 24 střel a duel s Ottawou ani nedochytal. Průměrně inkasuje 5,4 gólů na zápas a jeho úspěšnost zákroků činí 81,6 %. Tato čísla se ovšem nedají nijak zveličovat, má odchytaný opravdu malý vzorek.

Hvězda v týmu soupeře

David Krejčí. Českému útočníkovi návrat na ledovou plochu NHL zatím vychází velmi dobře. Ze sedmi utkání nebodoval Krejčí pouze ve dvou z nich, momentálně je druhým nejproduktivnějším hráčem svého týmu. Během zmíněných sedmi zápasů si připsal dvě branky a na šest jich přihrál. Proti Detroitu si připíše svůj 970. zápas v nejslavnější lize světa a my můžeme jen doufat, aby se jeho produkce alespoň pro naše vzájemné střetnutí zastavila.

Sestava Bruins z minulého zápasu:
Ullmark – Grzelcyk, Lindholm, Clifton, Forbort, Carlo, Reilly – Pastrňák, Krejčí, Hall – DeBrusk, Bergeron, Zacha – Smith, Coyle, Frederic – Greer, Nosek, Foligno.

Hráli v týmu soupeře

Klub Hráči
Detroit Red Wings
Boston Bruins Tomáš Nosek

Statistiky Red Wings (hráči) | Statistiky Red Wings (brankáři)

Statistiky Bruins (hráči) | Statistiky Bruins (brankáři)

(zdroj: eliteprospects.com, dailyfaceoff.com, nhl.com, nhlportal.cz; foto: redwings.cz)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *