Game #8 | Po dvou porážkách se Detroit pokusí vrátit na vítěznou sérii proti Minnesotě

V tradiční čas od 01:05 nás čeká další utkání, tentokrát se potkáme s hokejisty Minnesotou Wild. Rudá křídla se pokusí po dvou vysokých porážkách vrátit na vítěznou vlnu. Podaří se jim to? 

Stojí za připomenutí

  • Minnesota z úvodních pěti utkání čtyřikrát prohrála, nyní má však dvouzápasovou sérii výher
  • Red Wings prohráli dva zápasy v řadě o čtyři trefy
  • V minulé sezoně se oba týmy potkaly dvakrát, Detroit v obou případech prohrál (4:7 a 5:6sn); v našem posledním vzájemném duelu padlo hned 75 hitů a na konci druhé třetiny se poprali všichni na ledě; Dumba tam tehdy otevřel hlavu Raymonda

Z kabiny Red Wings

Detroitu se znovu nepovedlo vyhrát, po zápase s New Jersey Devils padl o čtyři branky i na ledě Bostonu Bruins. Tam to po první i druhé třetině vypadalo nadějně, když jsme vždy ztráceli jednu trefu, nicméně rozhodl úvod třetího dějství. Ten se nám nevyvedl, když jsme inkasovali třikrát do dvou minut a bylo hotovo. Špatný zápas odehrál Michael Rasmussen, jenž byl třikrát zbytečně vyloučen (dva fauly v útočném pásmu a vyhození puku do hlediště) a soupeř dvě oslabení jeho vinou potrestal. Naše početní výhoda naopak nefungovala, i když jsme dvakrát v přesilovce mířili do tyčky, celkově ve střetnutí třikrát.

Rasmussen určitě hrát nebude, neboť za svůj faul na českého útočníka Davida Krejčího obdržel od disciplinárky poměrně přísný dvouzápasový trest. Komise uvedla, že v jeho zákroku úmysl nenašla, nicméně intenzita a provedení bylo za hranou. Detroitu tak vypadl v pořadí již čtvrtý útočník (Bertuzzi, Vrána, Sundqvist a právě Ras), takže byl z farmy povolán Givani Smith. 

Já to vidím spíše jako pozitivní krok. Vypadalo to, že kanadský forvard chce více hrát, když se během přípravy popral pouze jednou (a to ještě v poslední minutě za rozhodnutého stavu), na farmě během tří duelů žádnou bitku nesvedl. Je ovšem pravda, že dnes k tomu bude mít řadu příležitostí, protože v kádru Wild je několik hráčů, kteří se rukavice shodit nebojí.

Na tréninku kromě Sundqvista chyběl i Dylan Larkin. Kapitán má údajně drobné zranění, proto ho trenér šetřil a dal mu volno. Do duelu s Wild by nastoupit podle posledních zpráv měl. Poprvé v sezoně se do sestavy dostane obránce Jordan Oesterle a kouč Derek Lalonde se rozhodl přestat rotovat gólmany – mezi tři tyče se postaví Ville Husso. Je pravděpodobné, že budeme hrát systémem 11 útočníků a 7 obránců, v takovém případě by buď Luff nebo Smith zřejmě nenastoupili. 

Sestava Detroitu z minulého zápasu:
Husso – Seider, Chiarot, Hronek, Määttä, Lindström, Hägg – Perron, Larkin, Kubalík – Raymond, Copp, Veleno – Erne, Rasmussen, Söderblom – Zadina, Suter, Luff.

Aktuálně od soupeře

Minnesotě se příliš začátek ročníku nevyvedl, ale jak již bylo zmíněno, tak parta kolem Kirilla Kaprizova má dvě výhry v řadě. Pokud půjdeme ještě dál, tak za poslední čtyři utkání vydolovali Wild velmi solidních sedm bodů. V tabulce Centrální divize je ambicozní celek na páté pozici. 

Minnesotě na úvod ročníku nefungovala defenzíva a brankáři inkasovali zbytečné góly. V prvních třech zápasech dostali Divočáci celkem 20 branek, což je strašlivé číslo. Mohou za to sedmigólové příděly od New Yorku Rangers (3:7), Los Angeles Kings (6:7) a porážka s Coloradem (3:6). Od té doby se zadní řady zlepšily a Wild ani jednou neobdrželi v základní hrací době více než tři branky, utkali se s Vancouverem (4:3p), Bostonem (3:4p), Montrealem (3:1) a Ottawou (4:2).

Proti Rudým křídlům nastoupí do čtvrtého utkání v řadě na ledě soupeřů, v rámci tripu je posléze čeká i Chicago Blackhawks. Co se týče sestavy, tak chybět v ní bude zdravý náhradník Tyson Jost a podle posledních informací dostane v brance přednost Filip Gustavsson, který se mezi tři tyče dostane jako starter podruhé v ročníku. Zatím průměrně ve dvou duelech obdržel 5,05 gólů na zápas, jeho úspěšnost zákroků činí 85,96 %. Tato statistika je ale z tak malého vzorku nevypovídající. 

Hvězda v týmu soupeře

Calen Addison. Největšími týmovými hvězdami je určitě dvojice Kirill Kaprizovat a Mats Zuccarello, kteří okupují vysoké příčky nejen v klubové produktivitě, ale i v rámci celé NHL. My se zaměříme na nováčka Calena Addisona, jenž jde celkem ve šlépějích našeho Moritze Seidera. Dvaadvacetiletý zadák má po sedmi zápasech na svém kontě sedm bodů za asistence, na vstřelenou branku zatím čeká. Ofenzivní bek byl do nejslavnější hokejové ligy draftován Pittsburghem, ale výměnou se dostal právě do Minnesoty, kde by měl dlouhodobě vyzrát do obránce číslo 1. Jeho hra je skvělá nejen směrem dopředu, ale výraznějších chyb se nedopouští ani v defenzívě. No, uvidíte sami. 🙂 

Sestava Wild z minulého zápasu:
Fleury – Spurgeon, Middleton, Addison, Brodin, Dumba, Merrill – Zuccarello, Gaudreau, Kaprizov – Boldy, Rossi, Foligno – Hartman, Eriksson Ek, Duhaime – Steel, Dewar, Shaw. 

Hráli v týmu soupeře

Klub Hráči
Detroit Red Wings
Minnesota Wild Jon Merrill

Statistiky Red Wings (hráči) | Statistiky Red Wings (brankáři)

Statistiky Wild (hráči) | Statistiky Wild (brankáři)

(zdroj: eliteprospects.com, dailyfaceoff.com, nhl.com, nhlportal.cz, FB stránka československého fanklubu Minnesoty Wild; foto: redwings.cz)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *