Game #12 | Rudá křídla míří do Madison Square Garden potvrdit formu z posledních zápasů

Po úspěšných oslavách nás čeká další utkání v poměrně přívětivý čas. Detroit Red Wings cestovali do New Yorku, kde se od 23:05 střetnou s místními Rangers. Půjde o první vzájemný duel ze dvou v rozmezí čtyř dní. Rudá křídla mají dvě výhry v řadě, soupeř naposledy prohrál.

Stojí za připomenutí

  • Oba týmy mají na svém kontě 14 bodů, NYR odehráli o jedno utkání více
  • V minulém ročníku se oba celky potkaly třikrát, Detroit dokázal jednou vyhrát a jeden bod získal za prohru v nastavení
  • Ve dvou z posledních pěti vzájemných duelů hráči Red Wings neskórovali

Z kabiny Red Wings

Detroitu se od fiaska s Buffalem na domácím ledě opravdu dařilo. Víkendové oslavy vyšly na jedničku, Rudá křídla postupně přehrála 3:1 Washington a naposledy 3:0 New York Islanders. Opět se povedlo skórovat Lucasi Raymondovi, další gól přidal v oslabení Pius Suter a výsledek uzavřel povedenou trefou Dominik Kubalík. Český útočník prožil další dvoubodový zápas a dotáhl se na Dylana Larkina, nejproduktivnějšího hráče organizace. 

Bohužel velký lazaret našeho kádru se rozrostl o další jméno. Chybět Rudým křídlům bude útočník Filip Zadina, který v utkání s Ostrovany odstoupil těsně před koncem zápasu. Český forvard inkasoval tvrdou střelu od modré do nohy a trenér Derek Lalonde po skončení duelu na tiskové konferenci nevypadal ohledně Zadiny pozitivně. Vypadá to tak, že debutovat za Red Wings bude Austin Czarnik, jenž byl povolán z farmy.

Devětadvacetiletý útočník se narodil v Michiganu nedaleko Detroitu, takže byl velmi rád, když o něj Rudá křídla na trhu volných hráčů projevila zájem. Podepsal dvouletou smlouvu a na farmě v Grand Rapids se uvedl skvělými výkony. V osmi zápasech posbíral deset bodů, které rovnoměrně rozdělil mezi pět branek a stejný počet asistencí. 

Detroitu nadále chybí obránci Jake Walman, Mark Pysyk a útočníci Robby Fabbri, Jakub Vrána, Oskar Sundqvist a právě zmíněný Filip Zadina. Do branky se postaví Alex Nedeljkovic, který by potřeboval chytit šanci za pačesy a předvést výkon obdobný těm, jaké předvádí jeho kolega Ville Husso. Právě defenzíva by měla být klíčem k úspěchu na ledě New Yorku Rangers.

Sestava Detroitu z minulého zápasu:
Husso – Seider, Chiarot, Hronek, Määttä, Lindström, Oesterle – Raymond, Larkin, Suter – Perron, Copp, Kubalík – Erne, Rasmussen, Zadina – Luff, Veleno, Söderblom.

Aktuálně od soupeře

Dnes se naši hokejisté utkají s Rangers v jedné z nejslavnějších hokejových hal – Madison Square Garden. Prozatím úplně neplatí, že by Newyorčané ze své arény udělali neporazitelnou tvrz, neboť zde mají bilanci 3-2-2 a jelikož nějaké body poztráceli i venku, jsou momentálně až na pátém místě Metropolitní divize.

Jezdci se potřebují chytit. Solidní vstup do sezony zhatili čtyřmi porážkami v řadě, a přestože mají z posledních čtyř zápasů tři vítězství, nemůže s jejich výkony panovat spokojenost. V listopadu zatím odehráli dva zápasy, oba ve své aréně. Nejprve porazili překvapení soutěže Philadelphii Flyers 1:0 po prodloužení v duelu, v němž jasně dominovali. Naposledy podlehli 2:5 Bostonu Bruins.

Zatímco Detroit žehrá na svou marodku, Newyorčané takový problém nemají. Dva týdny chyběl kvůli podezření na otřes mozku český forvard Filip Chytil, nicméně se zdá, že proti Red Wings bude k dispozici. Ze zápasu s Bruins odstoupil kvůli zranění Ryan Lindgren, jiné absence soupeř neeviduje.

V brance Rangers je jasnou jedničkou Igor Šesťorkin, který to potvrzuje fantastickými čísly. Gólman Rangers nastoupil do devíti zápasů v tomto ročníku, průměrně na zápas inkasuje 2,41 gólů a jeho úspěšnost zákroků činí 91,6 %. Dvojku mu dělá slovenský veterán Jaroslav Halák s poněkud slabší bilancí – 3,69 gólů na zápas, úspěšnost 86,7 %, to vše ve třech duelech.

Hvězda v týmu soupeře

Artěmij Panarin. Jednatřicetiletý útočník v posledních dvou zápasech nebodoval, přesto vede klubovou produktivitu. Na svém kontě má po 12 zápasech hned 16 bodů (5+11), v rámci celé soutěže mu to stačí na 14. pozici. V minulosti se mu dvakrát povedlo téměř atakovat stobodovou hranici a na podobný výkon se třese i v tomto ročníku. Proti Detroitu se mu navíc daří, v minulé sezoně bodoval ve všech třech vzájemných zápasech, celkem vstřelil jeden gól a přidal čtyři asistence. Udržet tohoto forvarda mimo bude pro náš úspěch v utkání velmi důležité.

Sestava Rangers z minulého zápasu:
Šesťorkin – Lindgren, Fox, Miller, Trouba, Jones, Schneider – Kreider, Zibanejad, Kakko – Panarin, Trocheck, Lafreniere – Vesey, Goodrow, Gauthier – Blais, Carpenter, Reaves.

Hráli v týmu soupeře

Klub Hráči
Detroit Red Wings Andrew Copp
New York Rangers

Statistiky Red Wings (hráči) | Statistiky Red Wings (brankáři)

Statistiky Rangers (hráči) | Statistiky Rangers (brankáři)

(zdroj: eliteprospects.com, dailyfaceoff.com, nhl.com, nhlportal.cz; foto: redwings.cz)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *