Game #14 | Red Wings chtějí bodovat popáté v řadě, do Little Caesars Areny přijedou Rangers

Čtyři utkání v řadě dokázal Detroit bodovat a nyní se může pokusit toto číslo vylepšit proti soupeři, kterého před nedávnem porazil. Řeč je o Jezdcích, ti míří do Hockeytownu přerušit sérii tří porážek v řadě. Čeká nás opět skvělé utkání, to je u těchto soupeřů z Original Six tradicí. Začínáme v 01:05 našeho času. LGRW! 

Stojí za připomenutí

  • Ville Husso i Alex Nedeljkovic mají na svém kontě 39 vítězství. Pokud dnes vyhrajeme, zaokrouhlí chytající toto číslo na 40
  • Dominik Kubalík je momentálně opět nejproduktivnějším hráčem Red Wings s 16 body (druhý Dylan Larkin 15), u soupeře vede Artěmij Panarin s 19 body
  • Tři z posledních čtyř zápasů těchto soupeřů skončilo po základní hrací době remízou a rozhodovat muselo prodloužení či samostatné nájezdy
  • Naposledy jsme na domácím ledě porazili Newyorčany 8. března 2019, tehdy jsme zvítězili 3:2 po samostatných nájezdech, následující dvě utkání jsme prohráli (0:1 a 4:5p). Mnohem častěji hrajeme na ledě Rangers, od roku 2019 to bylo šestkrát

Z kabiny Red Wings

Poslední utkání, které jsme hráli, byl tolik rezonovaný duel s Montrealem Canadiens. Rudá křídla si vypracovala spoustu šancí a měla k dispozici sedm přesilových her. Na víc než bod za porážku 2:3 po samostatných nájezdech to ovšem nestačilo, protože naše střelce dováděl k šílenství brankář Jake Allen. Naši hokejisté se ovšem nijak netrápili, pořád je to bod a hra nevypadala vůbec špatně. 

Dylan Larkin po zápase uvedl, co jim v kabině řekl trenér Derek Lalonde. „Řekl nám, ať se tím netrápíme. Podle něj bychom takový zápas vyhráli v osmi případech z deseti, dneska to zrovna vyšlo takhle,“ uvedl ve zkratce náš kapitán a má pravdu. Detroit dominoval a soupeře do velkých brankových příležitostí tolik nepouštěl.

Během zápasu s Canadiens vypadl Matt Luff po nechutném zákroku Juraje Slafkovského, za který dostal slovenský útočník směšný dvouzápasový distanc. Náš forvard má po operaci zápěstí a chybět bude tři měsíce, přidal se tak k čerstvě zraněnému Filipu Zadinovi. Naopak se do hry vrací konečně Oskar Sundqvist a fanoušky Red Wings potěšilo, že blízko zápasovému vytížení je i Tyler Bertuzzi. Jeho zlomená ruka se hojí velice dobře, hrát by měl za týden v úterý. 

Náš kouč také přemýšlí, zda na následující čtyřzápasový trip povolá útočníka z farmy. Momentálně jich máme zdravých 12, ale jeden navíc by se klidně hodil. Mohla by to být příležitost pro Jonatana Berggrena, na druhou stranu máme v kádru Griffins velké množství forvardů, které můžeme povolat. 

V posledním duelu nastoupil do branky Ville Husso, který pomaloučku polehoučku přebírá místo jedničky. Aktuálně oproti Alexu Nedeljkovicovi vede osm ku pěti na odchytané zápasy. Finský brankář má úžasná čísla, solidní počet zákroků předvedl i s Canadiens. Na druhou stranu na ledě New Yorku Rangers nastoupil do klece právě Nedeljkovic a výkon předvedl náramný. Bude pro nás ohromný plus, pokud oba budou naší organizaci držet.

EDIT (16:15): Rudá křídla z farmy povolala dvojici útočníků

Sestava Detroitu z minulého zápasu:
Husso – Seider, Chiarot, Hronek, Määttä, Lindström, Oesterle – Raymond, Larkin, Suter – Perron, Copp, Kubalík – Erne, Rasmussen, Czarnik – Söderblom, Veleno, Luff.

Aktuálně od soupeře

Rangers začali listopad vítězstvím na domácím ledě proti Philadelphii Flyers nejtěsnějším možným rozdílem – 1:0 po prodloužení. Výsledková bída následovala, aktuálně trvá již tři duely, co Jezdci nevyhráli. Postupně padli s Bostonem Bruins (2:5), Detroitem Red Wings (2:3p) a naposledy v derby s New Yorkem Islanders (3:4). Tato mizérie odsunula svěřence trenéra Gerarda Gallanta ve vyrovnané Metropolitní divizi až na pátou příčku. 

Z následujících sedmi utkání budou hned šestkrát hrát Rangers na soupeřově ledě, přičemž začínají právě dnes v Detroitu. Určitě mají v živé paměti nedávný souboj obou celků. Newyorčané vedli po první třetině o dvě branky, ale vedení v té druhé ztratili a nakonec prohráli po prodloužení. Zatímco Red Wings slavili obrat, domácí hokejisté nepříjemnou ztrátu bodu. 

Ale to už je pryč. Trenér Jezdců se pokusí zmást Rudá křídla staronovým receptem. Zámořskými médii i blogy rezonují zprávy o tom, že by se měla dát opět dohromady „Kid Line“ ve složení Lafreniere – Chytil – Kakko. Stalo by se tak poprvé od play off 2022. Všichni přitom víme, jak byla tahle lajna úspěšná, energická. Rangers se k ní tedy zřejmě vrátí. Tak zní alespoň signály od kouče této organizace.

Našeho soupeře může narozdíl od nás těšit vyčištěná marodka. Status day-to-day má bek Lindgren, jeho návrat na scénu se však očekává velmi brzy, protože se již zapojil do tréninku. Klidně to může být již dnes. 

V minulém vzájemném duelu nás trápil Jaroslav Halák. Týmovou jedničkou je ale Igor Šesťorkin a očekává se, že si v Detroitu mezi tři tyče stoupne.

Hvězda v týmu soupeře

Mika Zibanejad. Devětadvacetiletý útočník prožije proti Rudým křídlům 700. utkání v NHL ve své bohaté kariéře. Aktuálně táhne šestizápasovou šňůru s alespoň jedním bodem. Na svém kontě má ve 14 zápasech sedm branek a devět asistencí, je nejlepším střelcem své organizace. Ne nadarmo je také nejvytěžovanějším útočníkem Rangers a nejaktivnějším střelcem, když na branku soupeřů vyslal již 61 ran. Před pár dny se proti nám také gólově prosadil. Právě Detroit je jeho oblíbený soupeř, v minulé sezoně jsme se s nimi potkali třikrát a Zibanejad vždy bodoval (2+2). Pokud udržíme tohoto forvarda mimo dostřel, můžeme Newyorčany znovu porazit.

Sestava Rangers z minulého zápasu:
Šesťorkin – Miller, Fox, Jones, Trouba, Hájek, Schneider – Panarin, Zibanejad, Kakko – Vesey, Trocheck, Lafreniere – Kreider, Chytil, Kravcov – Blais, Carpenter, Goodrow.

Hráli v týmu soupeře

Klub Hráči
Detroit Red Wings Andrew Copp
New York Rangers

Statistiky Red Wings (hráči) | Statistiky Red Wings (brankáři)

Statistiky Rangers (hráči) | Statistiky Rangers (brankáři)

(zdroj: eliteprospects.com, dailyfaceoff.com, nhl.com, nhlportal.cz; foto: redwings.cz)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *