GM Yzerman před otevřením trhu: Chci zlepšit ofenzívu. Půjdeme i po pravém bekovi a brankáři

Generální manažer Detroitu Steve Yzerman se vyjádřil před otevřením trhu s volnými hráči pro klubový kanál. Možná trochu nezvykle na něj prozradil, jaká bude naše taktika. Nicméně je pravda, že pokud máte oči dokořán, vidíte, co nám chybí. Podle klubové legendy zkusíme řadu hráčů, ale nebudeme to dělat bezhlavě. GM Rudých křídel má své tahy promyšlené.

„Evidentně nám chybí druhý brankář, takže to je věc, kterou musíme udělat. Dívat se budeme také po pravém obránci, a pak prostě koukneme i na útočníky, na ofenzivní hráče, protože na soupisce pořád vidím otevřená místa, které musíme zlepšit. Uvidíme, jestli to vyřešíme na trhu volných hráčů,“ uvedl GM Yzerman na začátku rozhovoru. 

„Rád bych vyřešil góly, které nám chybí po odchodu Bertuzziho a Vrány,“ dodal tajemně. Podle Elliotta Friedmana totiž nyní nejsme favoriti na zisk Alexe DeBrincata, naopak to vypadá, že se bude výborný střelec stěhovat do jiné destinace. 

„Je tu možnost, že naše slabiny vyřešíme výměnami,“ doplnil.

Detroit má stále tři nekvalifikované chráněné volné hráče, kterými jsou útočníci Joe Veleno, Matt Luff a obránce Gustav Lindström, alespoň z těch, co nastoupili v hlavním týmu. „Máme docela dobrou představu, jak to poskládáme. Konečné rozhodnutí padne zítra,“ vysvětlil Yzerman.

Co se týče UFA, těmi jsou Alex Nedeljkovic, Magnus Hellberg, Jordan Oesterle, Robert Hägg, Mark Pysyk, Pius Suter, Adam Erne a Alex Chiasson, nevypadá to, že bychom je podepsali. „Byli jsme s některými v kontaktu a v tuhle chvíli nechci nic vylučovat, ale nějak to ochladlo,“ vysvětlil GM Rudých křídel. 

„Čeká nás volný trh, který je poněkud slabší než minulý rok, takže pokud chcete zlepšit svůj tým, musíte koukat i na trejdy. Upřímně vám v tuto chvíli nedovedu říct, jestli se nám povede všechno, co chceme. Jedno vám řeknu: uskutečníme spoustu telefonátů a poté uvidíme, jak dopadneme. Všichni totiž budou dělat to samé. Vypadá to, že letos chtějí všichni posílit, ale na všechny se nedostane,“ soudí Yzerman. 

„Mám za to, že jsme momentálně v poměrně dobré pozici. Máme možnost měnit výběry v draftu, pokud chceme posílit trejdem. Máme možnost využít vysoký kapitál, pokud chceme jít přes volné hráče. Ale nebudeme jen tak utrácet peníze nebo výběry v draftu jen proto, že je máme. Chceme na to jít chytře a udělat dobrá rozhodnutí,“ říká před otevřením trhu generální manažer Detroitu.

„Víte, když chcete získat mladého kvalitního hráče, kterých se v lize nenabízí mnoho, musíte být připraveni za něj hodně zaplatit zpátky. A pak musíte vzít balík a dát ho tomu hráči,“ doplňuje Yzerman. Ano, zní to jakoby mluvil o DeBrincatovi. 

„Nyní si po draftu trochu oddechneme. Vrátíme se do Detroitu, připravíme se na kemp mladých hráčů a hlavně na trh s volnými hráči a uvidíme, co se povede. Určitě si dokážeme představit svět, ve kterém máme silnější ofenzívu a dáváme více gólů. Doufám, že se nám to povede. Ale nejsou tu prostě žádné záruky,“ tvrdí GM Detroitu.

„Znovu zopakuji, že když se podíváte na náš kádr, tak víte, kde nás tlačí bota a kam se pokusíme někoho získat. Máme seznam s hráči, které chceme oslovit. Na každou pozici existuje více variant. Ve skutečnosti máte dlouhý seznam a nakonec jste rádi, že v té konkurenci získáte jednoho nebo dva hráče. Loni to bylo pět. Opět se pokusíme zaplnit místa, která nás bolí. Budeme se samozřejmě snažit získat ty nejlepší na dané pozice, které můžeme podepsat s ohledem na rozumnou délku smlouvy a náklady,“ dodal Steve Y na závěr rozhovoru.

(zdroj: klubový kanál; foto: nhl.com)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *