KOMPLETNÍ SOUHRN: 1. den na tréninkovém kempu, rozdělení týmů, videa z tréninků

Včera nám začal tréninkový kemp, takže je načase se podívat, jak naši kluci příkladně pracovali na nový ročník. V týmu je mnoho noviců a vypadá to, že se začínají sžívat s prostředím Red Wings. Podívejte se na kompletní souhrn. Příjemné čtení.

Rozdělení hráčů do týmů

První aktivitou vedení Red Wings bylo rozdělit 68 hokejistů do tří týmů. Jako tradičně nesou název po našich legendách, Team Lindsay obnáší hráče, kteří budou pravděpodobně působit v ECHL, AHL a většinu pozvaných. Team Delvecchio a Team Howe obsahují hokejisty hlavního týmu opět „smíchané“ s prospekty a hráči z farem.

TEAM DELVECCHIO

TEAM HOWE

TEAM LINDSAY

Dva hráči na PTO

O smlouvu na kempu bojují brankář Michael Hutchinson, jenž má za sebou celkem 12 sezon v NHL, ale povětšinu kariéry působil jako dvojka či trojka. Pokud uspěje, obdrží dvoucestnou smlouvu a vypomůže i Grand Rapids Griffins. Útočník Artěm Anisimov je druhým takovým případem. Zkušený 35letý centr strávil poslední ročník na farmě v dresu Lehigh Valley Phantoms, kde za 58 duelů nastřádal 38 bodů (20+18).

Dva hráči mimo

Bohužel kemp nezačal kvůli zranění z turnaje prospektů Carter Mazur. Chybí také obránce Ben Chiarot. Nikdo z týmu se nechtěl na jeho konto vyjadřovat, ale oficiální důvody zní, že aktuálně prožívá těžkou rodinnou situaci. Nebylo dosud oznámeno, kdy se vrátí. 

První tréninky

Samozřejmě, že kluci v létě sami od sebe trénovali buď v Evropě nebo v zámoří, podle situace každého hráče. Aby se tak nezatavili hned na začátku, úvodní tréninky se zaměřovaly na herní systém. Hráči si prošli nácvikem získávání puků, přechodem do útoku a pokrytí obranný zón. Bylo to vymyšleno zábavným stylem viz. video.

DeBrincat – Larkin – Raymond

Je nesmysl brát první den kempu jako bernou minci pro celou sezonu, ale nešlo si nepovšimnout, že trenéři na různá cvičení vysílali útočnou letku DeBrincat – Larkin – Raymond. Ta mezi sebou pomalu začíná chytat chemii. 😀

„Uvidíme spoustu různých formací a kombinací. Je to teprve první den na kempu, ale jsou to tři velmi talentovaní hráči a chtěli jsme je hned první den dát dohromady a podívat se, co dovedou. Udělali pár velmi dobrých věcí,“ uvedl po tréninku trenér Derek Lalonde. 

Dylan Larkin byl taky velmi pozitivně naladěn z toho, že si mohl zahrát s Alexem DeBrincatem: „Je to opravdu vzrušující. Všichni máme skvělé bruslení a rádi vymýšlíme různé kombinace na ledě, takže si myslím, že by to mohla být zábava.“ Skutečně to dává smysl, protože DCat je největší jméno, které Detroit v létě posílilo. Ostrostřelec k Larkinovi a Raymondovi pravděpodobně sedne jako pověstná „prdel na hrnec“. 🙂

Lalonde: Sestava je lepší než před rokem

Možná by ale také dávalo smysl, kdyby první formaci opustil Lucas Raymond a tento dynamický bruslař se přesunul do druhé. K Larkinovi a DeBrincatovi by trenéři mohli vyzkoušet silovějšího útočníka typu Michael Rasmussen/Klim Kostin. Docela by mě tahle kombinace minimálně v přípravných zápasech zajímala. 

Co je skutečně pozitivní, tak švédský talent nasbíral pár kilo svalové hmoty přes léto, což se bude jistě hodit. Trenér Lalonde ho velmi chválil za jeho přístup a přípravu. Nejvíce kvitoval jeho „první tři kroky“ při startu a jak má „výbušnou sílu“. Máme se na co těšit. 🙂

Úvodní trénink kouč Lalonde ohodnotil jako vynikající. Přesto je v týmu dle jeho slov mnoho nových tváří, které potřebujeme začlenit a taková práce bude vyžadovat trochu času. Máme však kemp a přípravné zápasy na to, aby se to povedlo. Podle trenéra je letošní sestava ve srovnání s tou loňskou hokejově lepší. Rozhodně máme větší hloubku na všech postech. 

Progres Moritze Seidera

Velkou pochvalu sklidil také obránce Moritz Seider. Jeho výkony, co se týče leadershipu, jsou na velmi zajímavé úrovni. Spekuluje se v kuloárech, že je stvořen pro to, aby byl Larkinovým asistentem. Časem by klidně kapitánskou pásku přebrat mohl – samozřejmě po konci kariéry Larkse. 🙂 

„Svým přístupem k tréninku, tím, jak hrál fyzicky, tak nastavil trend a tempo celému tréninku,“ uvedl kouč na adresu německého beka. Seider zase zdůraznil, že jeho snaha není ničím výjimečná, že by raději pochválil celý kolektiv, než si přisvojoval zásluhy. 

„Chci jen dělat dobrý dojem, jít příkladem, ale myslím, že to byl skvělý trénink od všech. První den se nám opravdu povedl. Měli jsme dobré kombinace, vyzkoušeli si nějaké systém, všichni jsme byli soustředění a tvrdí. Opravdu úspěšný den,“ řekl Seider.

Větší hloubka týmu

Každý, kdo včera hovořil pro média, což byli Derek Lalonde, Moritz Seider a Dylan Larkin, poznamenali, že tým má mnohem větší hloubku a to je důvod k nadšení. Kapitán týmu uvedl, že tohle je papírově nejlepší tým, v jakém za poslední roky v Detroitu byl. Jeho slova kvitoval právě kouč. 

Seider to zase hodnotil z pozice obránce, kdy řekl, že noví zadáci Jeff Petry a Justin Holl určitě podpoří defenzivní řady a budou mít vliv na to, jak hra týmu bude vypadat. Podle jeho vyjádření jsou oba opravdu zkušení, vyspělí a těší se, až začne sezona. Podle něj už se také noví hráči zapojili do týmu a došlo k určitému „navázání přátelských vztahů“.

Yzerman před začátkem kempu poznamenal, že mezi novými akvizicemi a mimosezónními nákupy týmu a jeho rozkvétajícími perspektivními hráči „panuje na všech úrovních konkurence, a to nejen o místo na soupisce, ale i o čas na ledě a místa ve speciálních týmech a podobně.“ V tréninku už se tento druh přátelské konkurence uvnitř týmu začal projevovat. Jak Larkin vysvětlil, když vidí ostatní hráče, zejména nově příchozí, jak podávají výkony na vysoké úrovni, je to palivo, které zvedá vlastní výkonnost.

(zdroj: x.com, hockeynews.com; foto: nhl.com/redwings)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *