Nemyslím si, že bych věřil tomu, že dám dvě branky v prvním domácím zápase, nechal se slyšet po skvělém výkonu DeBrincat

Nový klakson byl při své premiéře v pořádné permanenci a v domácí Little Caesars Aréně to chvílemi doslova vřelo. V napínavém utkání, kdy se vedení přelévalo ze strany na stranu a kdy to mnohdy vypadalo, že mají obrany obou celků den otevřených dveří, nakonec Detroit přestřílel Tampu poměrem 6:4!

Hned 4 branky z celkových 6 obstaraly nově příchozí posily – Alex DeBrincat (2 góly) a Daniel Sprong se prosadili také ve druhém utkání v řadě, zatímco J. T. Compher si schoval svou první trefu v nových barvách na první domácí utkání. Zmíněnou trojici střelců doplnili ještě Lucas Raymond s Moritzem Seiderem.

„Velmi důležité,“ vyjádřil se o první výhře nejen v sezóně, ale také na domácím ledě kapitán Dylan Larkin. „Pořád to není perfektní. Ofenzivně nám to šlo, ale také jsme se dopouštěli nějakých chyb. Největším faktorem bylo, to že jsme nebyli tolik vylučování. Při hře 5 na 5 jsme byli lepším týmem. Pro Alexe to byl pěkný večer. Jeho první zápas zpět doma, to je docela speciální,“ pokračoval Larkin

Jak už bylo, řečeno, hodně vidět byly letošní nové tváře, což potvrzuje také hlavní kouč Red Wings, Derek Lalonde: „Díky nim máme nyní o něco více talentu, je úžasné pozorovat, jaký dopad může mít jejich příchod na celý tým.“

Dominance první formace

Larkinova formace proti Lightning opravdu dominovala a bylo ji doslova všude plno. Alespoň pro tuto chvíli se zdá, že Lalonde našel v osobě Raymonda toho správného spoluhráče pro Larkina s DeBrincatem. Elitní útočná letka domácích v zápase posbírala dohromady 5 bodů (DeBrincat 2+1, Raymond 1+0, Larkin 0+1).

Kromě sympatického výkonu se Raymond prezentoval také pěkným hitem, kterým poslal Michaela Eyssimonta z Tampy na lavičku Red Wings!

„Přímo na ledě jsem si toho nevšimnul, ale nešlo si nevšimnout šílícího davu, viděl jsem to z opakovaného záběru,“ poznamenal Larkin k povedenému zákroku svého spoluhráče.

Muziku tvrdil také Christian Fischer, pro kterého to byl jubilejní 400. zápas v základní části NHL.

Larkin s DeBrincatem možná nebyli v přípravných zápasech a v úvodním utkání proti New Jersey tolik výrazní, proti Bolts však předvedli, čeho jsou opravdu schopní.

„Zkrátka šli na led a hráli,“ řekl hlavní kouč. „Mluvili jsme spolu o tom. Podle mě ještě stále neukázali onen wow efekt, jen povýšili svou hru na novou úroveň, ukázali svou soutěživost a svou touhu, vůli nebo chcete-li celkový přístup, můžeme to nazvat jakkoliv,“ hledal Lalonde ta správná slova vyjadřující výkon svých top hráčů.

Fungující ofenziva

Dosavadní dva zápasy ukázaly, že hráči Detroitu se do zakončení dostávají různými způsoby. Díky nově příchozím hráčům se alespoň pro tuto chvíli zdá, že hloubka, co se ofenzivy týče doznala výrazného zlepšení a že to nemusí být pouze o tom, zdá se prosadí první útočná formace.

„Sezóna je dlouhá a přijdou chvíle, kdy se budeme hledat, ale s pomocí dalších to půjde přirozeně. Mluvili jsme o tom během přípravných zápasů a v létě, je to věc, o kterou se všichni snažíme. Přijdou náročné chvíle a já se nemůžu dočkat toho, jak si s tím poradíme,“ přemýšlí Larkin.

V hlavní roli DeBrincat

Rodák z Farmington Hills si snad ani nemohl přát lepší návrat domů. První zápas na domácím ledě v dresu Red Wings mu vyšel na výbornou.

„Nemyslím si, že bych věřil tomu, že dám dvě branky v prvním domácím zápase, ale vyvinulo se to dobře,“ poznamenal Alex ke svému detroitskému debutu. „Naše lajna držela puk a tvrdě forčekovala. Je fajn, když máte takovou rychlost ve středu hřiště, doufejme, že na tomhle výkonu můžeme stavět.“

DeBrincat je rád, že góly přišly ihned na začátku sezóny a vyhnul se tak nějakému zdlouhavému čekání na první střelecký zásah.

„Vždy chcete mít dobrý start, je to něco, co se vám na začátku ročníku honí hlavou,“ přiznal americký střelec. „Jen se snažíte dělat věci správně a doufáte, že k vám odrazí puk. Zápasy se nám povedly a já v tom chci pokračovat.“

Snadno propustná obrana

I přes cenné vítězství není samozřejmě všechno dokonalé. Obrana Red Wings v jistých pasážích doslova „hořela“ a pouštěla soupeře do řady opravdu vyložených příležitostí.

„Zamiloval jsem si naši ofenzivu, na druhou stranu tam bylo šest nebo sedm situací, kdy se soupeř dostal do snadného útoku, což bylo nešťastné,“ hodnotil Lalonde. „Doufám, že z takových věcí co nejdříve vyrosteme. Zachytávali jsme hráče uvnitř, ale ne ty na vrcholcích kruhů, dostávali jsme se do problémů a tím jim nabídli v jejich útočném snažení trochu lehkosti.“

(zdroj: detroitnews.com; foto: mlive.com)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *