Je úžasné, co může příchod několika nových tváří do sestavy udělat s vaší ofenzivou, nechal se slyšet trenér Lalonde

Hokejisté Red Wings nezastavují. Po dvou výhrách proti Tampě a Columbusu si dnes v noci vyšlápli také na Pittsburgh, které před zraky vlastních fanoušků přehráli poměrem 6:3!

Nový gólový klakson v Little Caesars Areně zní docela pěkně. A také je slyšet poměrně často. Jestliže bylo myšlenkou klubu připomenout fanouškům pomocí zvuku tohoto staronového zařízení staré dobré časy z Joe Louis Areny, vychází to zatím dokonale.

Od dvojice chobotnic, které přistály na led po vstřeleném gólu obránce Bena Chiarota, až po skandování: „Let’s Go Red Wings!“, který se vinul davem čítajícím 18 895 fanoušků. I tak by se dala popsat atmosféra, která nyní panuje v ochozech domácího stánku Detroitu.

Po letech bez play off fanoušci cítí, že letos by to snad konečně mohlo klapnout. „Jsou to jen čtyři zápasy,“ mírní však přílišný optimismus hlavní kouč Derek Lalonde.

„Myslím, že občas přijde pocit, že jdete do všech 82 zápasů a před každým z nich si řeknete: ‚Dnes večer vyhrajeme‘,“ odvětil Andrew Copp, jenž v utkání dvakrát skóroval. „V takovém rozpoložení ale ještě nejsme.“

V ofenzivě se na začátku ročníku daří Red Wings opravdu náramně. Během dosavadních čtyř zápasů nastřílelo mužstvo z Motor City celkem 19 branek, přičemž momentálně je v tomto ohledu lepší pouze Carolina, která dokázala vsítit ještě o jednu branku navíc. Možná ještě důležitější je fakt, že Lalonde může na soupisce nyní napočítat hned 12 hráčů, kteří mají na svém kontě alespoň jednu trefu a 17 hráčů, kteří v tomto ročníku dokázali bodovat.

„Je to vždycky snazší, když dokáže bodovat tolik kluků, zvláště když je začátek sezóny,“ těší Lucase Raymonda.

Impozantní vstup do sezóny v podání DeBrincata

Opravdu raketový vstup do nového ročníku zažívá útočník Alex DeBrincat. Jak jsme vás informovali na našem Facebooku, americký útočník si proti Penguins připsal na konto další 3 body (2+1). Celkově má tak po 4 zápasech hned 8 bodů (5+3) a je novým prozatímním lídrem bodování celé soutěže!

To, že jde o vskutku unikátní zážitek dokazují také statistiky v rámci klubové historie. DeBrincat je teprve čtvrtým hráčem, který si v barvách Detroitu připsal v prvních čtyřech utkáních osm bodů! Před ním to dokázali pouze Jud Mcatee (v sezónách 1942/43, 1943/44 a 1944/45), Dutch Reibel (1953/54) a Paul Coffey (1992/93). Více než osm bodů v úvodních čtyřech utkání sezóny v historii Red Wings nikdo nenastřádal.

„Naše sestava má opravdu hloubku. Jak můžete vidět, každá naše lajna se může prosadit. Máme prostě tolik příležitostí, že je pro soupeře zkrátka těžké je všechny pokrýt,“ přemýšlí nad útočnými schopnostmi svého týmu DeBrincat.

A co říká rodák z Farmington Hills na svoji dosavadní produktivitu? Nic moc. „Musím velmi pochválit své spoluhráče,“ řekl DeBrincat. O svém vlastním přínosu se bavit nechtěl.

V takový start možná klub ani nedoufal, když tohoto ostrostřelce v létě angažoval. I když je borec s číslem 93 zatím bezesporu nejzářivějším Rudým křídlem, ani ostatní nově příchozí tváře se nechtějí nechat zahanbit. Hráči jako J.T. Compher, Daniel Sprong nebo Shayne Gostisbehere vnesli do mužstva jednak spoustu nové energie a hlavně bodovou produktivitu.

„Je to samozřejmě značně individuálně záležitost, ale mluvili jsme o tom, že chceme dávat více branek a také o tom, jak to udělat tím správným způsobem. A myslím, že přesně to hráči dělají. Využívají příležitostí, které jsou jim nabídnuty,“ říká k dosavadnímu počínání svých svěřenců trenér Lalonde. „Je úžasné, co může příchod několika nových tváří do sestavy udělat s vaší ofenzivou.“

Je opravdu skvělé pozorovat, jak tým hraje, respektive jak reagují hráči, i když se věci hned od začátku utkání nevyvíjejí zrovna podle představ. Řeč je samozřejmě o brzkém inkasovaném gólu z hole Jevgenije Malkina, který se prosadil už po 53 vteřinách hry.

„Nevím, jestli bychom loni zpanikařili, ale rozhodně je tu teď klidnější atmosféra a důvěra v sebe sama, a to i když prohráváme 1:0 nebo 2:0, zároveň tady je dostatek střelců,“ hodnotí Copp. „Prostě máte najednou pocit, že gól může přijít kdykoliv a od kterékoliv lajny.“

„Mají dobré mužstvo. Několik jejich mladých hráčů začíná vyčnívat, přidali několik zkušenějších hráčů, kteří jsou opravdu působiví. Je to těžký soupeř. Jejich sestava disponuje velkou rychlostí,“ řekl na adresu Red Wings trenér Penguins Mike Sullivan.

(zdroj: detroitnews.com, freep.com, x.com; foto: detroitnews.com)

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *