TRÉNINK (20.10.2023) | Špatné zprávy! Fabbri bude mimo měsíc, zranil se další útočník

Dnes vám výjimečně přináším informace z tréninku rovnou v článku, protože to bude krapet výživnější. Rudá křídla chtěla využít čas dvou volných dnů, aby pořádně potrénovala před těžkým víkendem. Bohužel nebudu poslem dobrých zpráv…

Fabbri mimo hru minimálně na měsíc

Byla to velká otázka před novým ročníkem. Kanadský útočník se dal dohromady po dalším těžkém zranění, kvůli němuž v loňské sezoně nastoupil pouze do 28 zápasů (7+9). Na kempu a v přípravě bylo všechno v pořádku a zdálo se, že i Fabbs je v dobrém rozpoložení, když se mu povedlo vybojovat pozici na křídle druhé formace. To se v tak velké konkurenci úplně nečekalo. 

Fabbri dokonce v prvním zápase proti New Jersey Devils skóroval, když v poslední minutě snižoval na 3:4 v přesilové hře a dal Detroitu naději na cenné body. Ty jsme nakonec nezískali, ale bohužel právě kanadského forvarda ztratili. O den později to oznámil trenér Derek Lalonde. Vypadalo to, že to bude na pár dní. Rodák z Mississaugy se v tomto týdnu dostal na led, udělal několik temp a pak se vrátil zpět do kabin. Nešlo to, přesto byl kouč pozitivní a říkal, že ho chce mít zpátky na víkend. 

To se ale nestane, neboť po dnešním tréninku bylo oznámeno, že zranění Fabbriho je vážnější, než jsme si původně mysleli. Nevíme přesně, co mu je. Víme jen, že nejde o koleno a že to je zranění v dolní části těla. Návrat na ledovou plochu se předpokládá po polovině listopadu. Smlouva věčného smolaře vyprší v červnu 2025, ročně pobírá čtyři miliony dolarů.

Další zranění, čekáme povolání útočníka z farmy

Přestože dnes všichni trénovali, tak na Ottawu pravděpodobně nebudeme kompletní. Helene St. James dnes informovala, že jeden z našich forvardů (zatím nebylo konkretizováno) má zdravotní trable/není stoprocentně fit a očekává se, že dojde k povolání hráče z farmy.

Podle této insiderky existuje varianta, že do důležitého utkání se Senátory nastoupíme ve formátu 11 – 7, tedy s jedenácti forvardy a sedmi beky.

Všechno funguje, formace se nemění

Protože se Detroitu daří, není důvod vyloženě sahat do sestavy (až na zranění samozřejmě). Proto se trénovalo následovně:

Alex DeBrincat – Dylan Larkin – Lucas Raymond
Michael Rasmussen – J.T. Compher – Andrew Copp
David Perron – Joe Veleno – Daniel Sprong
Klim Kostin – Austin Czarnik – Christian Fischer

Jake Walman – Moritz Seider
Ben Chiarot – Jeff Petry
Shayne Gostisbehere – Justin Holl
Olli Määttä

Ville Husso / James Reimer / Alex Lyon

Přesilové hry:
1. Seider (na modré), DeBrincat, Gostisbehere (oba na kruzích), Larkin (mezi kruhy), Perron (před brankou)
2. Petry (na modré), Sprong, Raymond (oba na kruzích), Compher (mezi kruhy), Copp (před brankou)

Informace od trenéra

Do letošního ročníku zatím zasáhli za Rudá křídla dva brankáři. Nejinak tomu bude o víkendu, kdy dostanou opět prostor Ville Husso a James Reimer. Prvně jmenovaný zasáhne do těžkého utkání s Ottawou, druhý dostane šanci v nedělním zápase s Calgary.

(zdroj: x.com; foto: koláž redwings.cz)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *