Game #8 | Red Wings mají před sebou v pořadí osmé utkání. Naladí se zpět na vítěznou vlnu proti Jets?

Všechno jednou končí. A tak se stalo i v případě vítězné šňůry hokejistů Detroitu, kterým sérii vítězství přeťalo mužstvo Seattlu, jenž náš tým porazilo 5:4 v prodloužení. Alespoň částečnou náplastí tak pro Red Wings může být snaha o prodloužení bodové série. V Little Caesars Areně se domácímu celku postaví hráči Winnipegu.

Svěřenci kouče Dereka Lalondea sice minulý zápas prohráli, ale jejich ústředním postavám se v ofenzivě zatím daří náramně. Dylan Larkin si proti Seattlu připsal další tři body (1+2), čímž se stal prvním hráčem Red Wings, který bodoval v úvodních sedmi zápasech sezóny od dob zadáka Briana Rafalskiho, jemuž se to povedlo v ročníku 2008/09!

Seider má stovku na dosah

Proti Krakenům využil Detroit ve třetí třetině hned tři početní výhody. Hned v 5 z celkově 7 odehraných utkání dokázali hokejisté s okřídleným kolem na hrudi využít více než jednu přesilovou hru. Po posledním utkání je procentuální úspěšnost detroitských přesilovek na čísle 41,4, což je stále druhý nejlepší výsledek za New Jersey (42,3 %).

„Myslím, že naše přesilovka může být ještě mnohem lepší,“ říká Moritz Seider. „Pokud se v ní o něco více zapojíme do boje o puk po vhazování, můžeme mít ještě větší úspěch.“ Podle slov mladého obránce nechtějí být Red Wings co se týče přesilovek příliš spokojeni, aby nehrozilo, že usnou na vavřínech.

Vlivem skvělých výkonů celé první první lajny nebo Shaynea Gostisbeherea se možná trochu zapomnělo na rovněž skvělou produktivitu v podání právě Seidera. Proti Krakenům si borec s číslem 53 připsal 2 asistence. V této sezóně tak zažil již třetí vícebodový zápas a po 7 zápasech má na svém kontě stejný počet bodů (1+6).

Dvaadvacetiletý Němec má navíc o motivaci do dnešního utkání zdá se postaráno. V současné době má v NHL po 171 startech nastřádáno celkem 99 kanadských bodů, a tak ho od první bájné stovky dělí jeden jediný bod.

„Je to dobrý začátek pro doufejme dlouhou a ve zdraví prožitou kariéru,“ věří Seider. „Uvědomil jsem si, že nemusím brát body jako svou prioritu číslo jedna.“

Případný zisk onoho bodu by ze Seidera učinil třetího nejrychlejšího obránce v historii klubu, jenž na tuto metu dosáhl. Rychleji to stihli pouze Reed Larson (100 bodů ve 139 zápasech) a Nicklas Lidström (100/160).

„Je to určitě pěkná meta k pokoření, ale v celkové hře je toho mnohem víc, a na to se soustředím,“ odmítá Seider nějaké přílišné lpění na tomto milníku.

Debrincat nebyl na tréninku, v brance Reimer

Americký útočník neabsolvoval středeční tréninkovou jednotku s týmem. Důvodem jeho absence bylo nachlazení. Na zápas s Jets by však střelec Detroitu měl byt pravděpodobně připraven.

Obránce Jeff Petry bude absentovat stejně jako minule. Důvod je stále neznámý. Jeho návrat se očekává až v dalším utkání proti Bostonu. Do utkání proti našemu dnešnímu kanadskému soupeři naopak bude připraven Klim Kostin.

Proti Tryskáčům se do branky domácích postaví James Reimer. „Bylo to plánováno celou dobu,“ vyjádřil se k situaci v brankovišti hlavní kouč. „Je to pochopitelně kvůli velké porci zápasů. Hrajeme tři zápasy ve čtyřech dnech nebo co druhý den.“

Red Wings absolvují celkově čtvrtý zápas během šesti dnů. Během tohoto období nastoupí Reimer do branky podruhé a celkově se bude jednat o jeho třetí start v novém ročníku NHL.

Z tábora Winnipegu

Po poslední dvou výhrách proti Edmontonu a St.Louis jsou Jets určitě pozitivně naladěni a svou dobrou formu si budou chtít přenést i na led Red Wings.

Sestava Jets bude v dnešním utkání totožná jako proti Blues.

Měla by vypadat následovně:
Connor-Scheifele-Iafallo
Perfetti-Namestnikov-Ehlers
Niederreiter-Lowry-Appleton
Barron-Kupari-Gustafsson

Morrissey-DeMelo
Dillon-Pionk
Samberg-Schmidt

Pokaždé, když Jets přijíždí do Detroitu, je to velmi speciální pro brankáře Connora Hellebuycka a útočníka Kylea Connora. Hellebuyck pochází z Commerce, Connor zase z Shelby Township, tedy v blízkosti státu Michigan.

Kromě toho, že má forvard Jets vzpomínky na sledování Red Wings z dětství, dařilo se mu tady i hokejově. Po neuvěřitelné sezóně na Univerzitě v Michiganu byl v roce 2016 finalistou o prestižní Hobey Baker Award.

„Vyrůstáte tady, trávíte tu spoustu času, vytváříte si spoustu vztahů, které vám pomůžou dostat se tam, kde jste právě teď,“ řekl Connor. „Vždycky se sem rád vracím. Taky tady jezdíme jen jednou ročně, takže je to trochu zvláštní. Můžete si to užít, máte možnost vidět spoustu přátel a rodinu. Vždy je to skvělé.“

Proti svému bývalému týmu nastoupí útočník Andrew Copp a obránce Ben Chiarot. Copp před utkáním také řadu svých někdejších spoluhráčů řádně pohostil. Connor se sice kvůli své rodině této akce nezúčastnil, ale má v plánu se s Coppem po zápase minimálně pozdravit.

„Na ledě je to všechno hlavně byznys,“ řekl Connor. „Vídám Coppera hodně v létě, takže když přijedu sem do města, snažím se to dohnat s přáteli a rodinou. Po zápase si určitě napíšeme.“

Utkání proti Jets je na programu zhruba od 1:05 našeho času a můžete jej sledovat na stránkách OnHockeyTV.

(zdroj: redwings.nhl.com, freep.com, detroithockeynow, x.com; foto: redwings.cz)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *