Michael Rasmussen bude pokračovat v Detroitu, obě strany jednají o nové smlouvě

Pozitivní zprávy přicházejí ze zámoří. Podle informací Elliotta Friedmana se Detroit snaží prodloužit kontrakt s útočníkem Michaelem Rasmussenem. 

Stále teprve 24letý hokejista se v naší organizaci ocitl v létě 2017, kdy ho naše vedení draftovalo v prvním kole na deváté pozici. Fyzicky velmi slušně vyspělý hráč (197 cm, 96 kg) dost možná v juniorce dominoval díky muskulatuře, ale tak velkou bodovou produkci si zatím mezi dospělé nedokázal přenést. 

To ovšem nijak Rudá křídla nemrzí. Z Rasmussena vyrostl zajímavý hráč, který vypomůže na obou stranách kluziště. V dresu Detroitu se vyprofiloval do role dříče, jenž zaznamenal v uplynulém ročníku slušných 29 bodů (10+19) v 56 zápasech, což činí 0,52 bodů na zápas. K tomu přidal 119 hitů (2,13 na zápas) a 48 střel soupeře zblokoval. V průměru každý duel také strávil minutu a jednačtyřicet vteřin na ledě při oslabení, jeho ice-time dosáhl na 15:05/utkání.

Do této sezony vstoupil Rasmussen opět na křídle a jeho výkony jsou zajímavé. V 10 zápasech si sice připsal pouze gól a dvě asistence, takže je ve stínu nejproduktivnějších hráčů, ale opět je platný zejména v defenzívě. Jeho ice-time se zvýšil na průměrnou hodnotu 15:25, z toho 1:51 v oslabení. Kanadský útočník má na svém kontě celkem 248 zápasů za Detroit, nasbíral v nich 89 bodů (37+52). 

A vypadá to, že o jeho budoucnosti bude brzy jasno. Red Wings s ním chtějí prodloužit kontrakt, protože ten současný mu v létě 2024 vyprší. Podepisoval jej na tři sezony, v cap hitu ukrajuje 1,46 milionů dolarů ročně, ale letos mu bude vyplaceno 1,9 milionů dolarů. Na o něco větší cifru se nyní bude snažit dostat také. 

Rasmussen bude na konci sezony RFA (chráněný volný hráč). Detroit chce mít co nejdříve jeho smlouvu vyřešenou, aby se mohl soustředit na další RFA hráče, kterými jsou z nejdůležitějších: Lucas Raymond, Moritz Seider, Jonatan Berggren a v životní formě hrající Joe Veleno.

Bilance Michaela Rasmussena:

(zdroj: thehockeynews.com, eliteprospects.com; foto: thehockeynews.com)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *