Musíme takto pokračovat. Divize je neúprosná, nechal se po vítězném utkání proti Bruins slyšet trenér Lalonde

Ve včerejším nočním utkání se Red Wings povedlo porazit bostonské Medvědy na vlastním ledě v poměru 5:4. Detroit se tak stal vůbec prvním týmem, který Bruins v této sezóně porazil v základní hrací době!

Že by to ale byla procházka růžovou zahradou, to ani náhodou. Ostatně proti týmu, jenž se pyšní v současnosti jednou z nejlepších fazón v NHL, se to nejspíše ani nedalo očekávat.

Red Wings prokázali bojovného ducha a charakter a po nepovedeném začátku, kdy prohrávali už 0:2, se dokázali do zápasu vrátit, a nakonec ho obrátit ve svůj prospěch.

„Je to jen jedna výhra,“ mírní přílišný optimismus útočník David Perron, jenž v utkání posbíral hned 3 body, přičemž za zmínku stojí především parádní nahrávka, jenž předcházela gólu z hole Lucase Raymonda. „Je určitě hezké uštědřit Bruins porážku, ale my musíme hlavně v podobném duchu pokračovat a hrát tím správným způsobem. Mám za to, že třetí třetina byla z naší strany rozhodně tou nejlepší. Myslím, že první dvě třetiny nebyly špatné, ale zcela upřímně, musíme pokračovat a dál pracovat. Je to jen jedno vítězství.“  

Výhrou nad Bostonem si Red Wings upevnili druhé místo v Atlantické divizi, před dotírající Tampou, Torontem či Montrealem. Ti všichni však mají zápas k dobru.

„Bodovali jsme v osmi z dvanácti zápasů, musíme takto pokračovat. Naše divize je neúprosná,“ řekl k počínání svého týmu hlavní trenér Derek Lalonde.

V polovině třetí třetiny přišla v podání Detroitu branková smršť, když se postupně trefili Dylan Larkin, Perron a Andrew Copp, přičemž to zmíněná trojice stihla v rozmezí 3 minut a 44 vteřin! Rázem se ze stavu 2:3 detroitští propracovali k vedení 5:3, což byl základní kámen úspěchu. Za hosty totiž stihl jednou brankou odpovědět pouze David Pastrňák.

„Myslím, že jsme byli dobří po celou dobu utkání,“ nechal se slyšet Lalonde. „Mám za to, že jsme dostali to, co jsme si zasloužili. Když jsme po čtyřiceti minutách prohrávali, cítil jsem se trochu… nechci říct, že úplně nespravedlivě… ale i když jsme prohrávali, měl jsem pocit, že máme za sebou opravdu dobrých 40 minut a že v tom musíme jednoduše pokračovat.“

„Nakonec se to otočilo v poměrně úspěšný týden, vyhráli jsme nad Islanders a Bostonem, což jsou dva play off týmy,“ pokračoval hlavní kouč Detroitu.

V utkání proti Ostrovanům Red Wings dokázali podobně jako v utkání proti Bostonu smazat dvoubrankové manko, a nakonec svého soupeře udolat 4:3 v prodloužení.

„Víra nás nikdy neopouští, myslím že je to důležité,“ řekl J. T. Compher. „Nejde jen o to udržet se v utkáních, ale získat odměnu za to, že hrajete celých 60 minut naplno a nevzdáváte se. Je jasné, že bychom chtěli mít mnohem lepší začátky zápasů. Je to oblast, na které budeme chtít zapracovat, abychom nemuseli vždy dotahovat. Je však dobré vědět, že to dokážeme.“

Larkinův vydřený gól

Byl to právě domácí kapitán, kdo nastartoval svůj tým k obratu. Fantastické individuální akci však nejdřív předcházela poměrně dlouhá pasáž, kdy Detroit nedokázal dostat puk z vlastní třetiny a chvílemi se zdálo, že v obranném pásmu už poměrně unavená elitní formace Detroitu zůstane navěky.

O to větší obdiv zaslouží Larkin za to, co předvedl následně proti obránci Parkeru Wotherspoonovi, kterého (po perfektní přihrávce od Raymonda) přebruslil, aby následně překonal také brankáře Linuse Ullmarka, čímž v tu chvíli dostal celou Little Caesars do varu! Celé toto poněkud zdlouhavé střídání trvalo minutu a 26 vteřin. Ostatně podívejte se ještě jednou sami.

„Bylo to velké,“ ocenil Larkinovu akci Compher. „Není mnoho kluků, kteří mají na konci dlouhého střídání ještě dostatek šťávy v nohách, aby udělali to, co on. Vypovídá to o tom, v jaké je formě a jak je soutěživý.  Když vidíte, jak váš kapitán nastupuje a dá takovýto velký gól, rázem to cítíte na střídačce, cítíte to v areně. Mám z něj radost. Pracuje tvrdě po celý rok a ukazuje nám cestu.“

„Je docela ojedinělé vidět, jak se někdo po 40-50 vteřinách dostane takto před jiného hráče. V lize neuvidíte příliš mnoho kluků, kteří mají schopnosti na něco takového,“ myslí si Perron.

Trenér Lalonde označil tento okamžik za povznášející: „Bylo frustrující, že jsme stále tahali za kratší konec, i když jsme hráli vlastně docela dobře… v žádném případě ne skvěle, ale hráli jsme do té doby vcelku dobrý zápas. Najednou dostanete odměnu, a trochu vás to povzbudí.“

(zdroj: mlive.com; foto: freep.com)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *