Jsem nadšený z toho být tátou, říká po narození dcery novopečený otec Ville Husso

Do Stockholmu sice s týmem odletěl, v brance byste však Villeho Hussa během dvou zápasů na území Švédska hledali marně. Důvodem bylo narození jeho prvního potomka!

Poté co tým po utkání s Columbusem sednul do letadla směr Stockholm, se toho během letu pro gólmana Red Wings hodně změnilo. Ještě během pobytu v letadle se totiž dozvěděl, že jeho žena Hayley začíná rodit, a tak musel své původní plány po domluvě s klubem poněkud přehodnotit!

„Byli jsme ještě v letadle, když mi zazvonil telefon,“ řekl Husso po včerejším nepovinném tréninku v útrobách tréninkového centra BELFOR v Little Caesars Areně.

„Zbývalo nám ještě pár hodin letu, pak jsme se dostali do Švédska, šli hned na led a trénovali. Po svižném tréninku následoval návrat na hotel, pak večeře s klukama a poté ve 3:30 ráno taxíkem na letiště,“ líčil Husso.

Přestože Ville nemohl být u své ženy v době porodu fyzicky přítomen, vše sledoval alespoň prostřednictvím aplikace Face Time.

„Bylo to trochu hektické, ale dítě je zdravé, a to je vše, na čem záleží. Maminka se má také dobře.“

Finský brankář Detroitu dále prozradil, že první, co slyšel byl právě pláč jeho dcery, která dostala jméno Emmi Marie. Touha vidět svou rodinu způsobila, že osmihodinový let uběhl dle slov samotného hráče poměrně rychle.

„Snažil jsem se trochu spát. Byl jsem připravený sem přijít a dostat se do nemocnice. Věděl jsem, že se lidé z nemocnice starají, že jsou v dobrých rukou, takže se nebylo čeho bát. Bohužel jsem porod nestihl. Doufám, že ten další už uvidím.“

Finský brankář, který tak momentálně prožívá tu vůbec nejranější fázi otcovství také vyjádřil vděčnost, že mohl být se svou rodinou v době, kdy jeho spoluhráči bojovali na ledě v rámci NHL Global Series.

„Sledovali jsme to v televizi,“ řekl Husso. „Bohužel jsme získali je jeden bod, ale kluci bojovali. Museli si užít i Švédsko. Ale máme jeden bod, přál bych si abychom jich odtamtud měli víc. Sezóna je ale dlouhá, je třeba se připravit na další zápas.“

Husso chytal naposledy právě v posledním utkání před odletem do Evropy. V utkání proti Columbusu, které je pro Detroit zatím posledním vítězným (zápas skončil 5:4) přispěl týmu celkem 18 úspěšnými zákroky. V tomto ročníku má momentální brankářská jednička bilanci 6-3-1 s průměrem 3,61 gólu na zápas a úspěšností zákroků pod 90 %, přesněji 88,5 %.

„Byl jsem aktivní také minulý týden, nebylo to tak že bych jen seděl doma nebo něco podobného,“ řekl Husso. „Cítím se dobře a teď je zase načase hrát hokej.“

(zdroj: redwings.nhl.com; foto: redwings.nhl.com)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *