Game #19 | Red Wings navštíví domov Bruins. Bude stále platit staré známé: můj dům – můj hrad?

V atraktivním čase se dnes hokejisté Red Wings utkají s Bruins, kteří je přivítají na svém ledě. Oba týmy na sebe v tomto ročníku narazily již dvakrát a pokaždé vyhrál domácí tým. Snad se tedy tato skutečnost dnes změní.

Po posledním vystoupení panuje v táboře Detroitu pozitivní nálada. Red Wings totiž vyhráli nad New Jersey a vrátili tak Ďáblům porážku z úvodního utkání tohoto ročníku. Ba co víc, domácí v utkání ani jednou neinkasovali a svého soupeře porazili jednoznačně 4:0.

Velmi vydařenou premiéru tak na domácím ledě zažil brankář Alex Lyon, který pochytal všech 16 střel soupeře.

V rámci Atlantické divize se momentálně Detroit nachází na pátém místě, pouhý bod za Torontem, které má však odehráno o zápas méně. Na svého dnešního soupeře pak Red Wings ztrácejí hned 10 bodů.

Jediná porážka Bruins v základní hrací době – s Detroitem

Bruins v zatím v dosavadním průběhu sezóny prohráli v základní hrací době jen jednou. A bylo to právě proti Detroitu! Red Wings tehdy zvítězili 5:4 díky dvěma přesilovkovým gólům z hole Lucase Raymonda a Jakea Walmana. Od té doby však uběhla nějaká doba a přesilovky Red Wings již nejsou ani zdaleka tolik úspěšné jako tehdy.

Od posledního měření sil z Bostonem odehrál Detroit 6 zápasů v nichž odehrál celkem 24 početních výhod, přičemž využil jednu jedinou, a to v posledním utkání proti Devils, kdy se prosadil obránce Moritz Seider. Pokud by Vás zajímala poslední vstřelená branka našich oblíbenců na ledě soupeře, museli bychom se podívat na utkání z 21 října proti Ottawě, kde se Detroitu podařilo proměnit hned 3 z 5 přesilovek. O týden později se v utkání proti Bostonu již Detroitu v početních výhodách nevedlo, když nevyužili ani jednu ze 4 přesilovkových možností a s Bostonem prohráli 1:4.

Jak už bylo řečeno v úvodu, toto utkání bude třetím vzájemným měřením sil. „Kolikrát, že jsme s nimi hráli?“ zeptal se směrem k médiím trenér Lalonde. „Připadá mi, jako bychom s nimi hráli každý týden. Být v tomto bodě sezóny a mít na svém kontě jednu porážku, to je úžasné,“ vysekl Lalonde poklonu směrem k dnešnímu soupeři. „I když pro nás některé zápasy byly těžké, myslím, že nás to zoceluje. Tenhle zápas pro nás bude opravdu těžkou zkouškou.“

Lalonde také nezapomněl vyzdvihnout výkony gólmana Lyona, jenž nastoupil v poledních dvou utkáních.

Vím, že naši gólmani si prošli nějakými vzestupy a pády. Na čísla jsem se v poslední době nedíval, ale jsme jedni z posledních, co se týče procentuální úspěšnosti zákroků a také inkasovaných branek,“ vyznal se hlavní kouč Detroitu. „Tihle kluci, myslím i Villeho a Jamese, však ve většině svých her ukázali snahu. Byly však i chvíle, kdy měli sklony k pouštění laciných branek, což si myslím, že je něco, co nás prostě zabíjí,“ řekl upřímně Lalonde.

V poslední době se střelecky daří především Lucasi Raymondovi. Švédský mladík se trefil již ve čtyřech utkáních v řadě a svůj gólový apetit bude chtít nepochybně potvrdit také dnes.

V brance Husso, Walman chybí

Hráči dostali na den Díkůvzdání volno. Trenér Lalonde při této příležitosti navštívil zápas Detroit Lions. Do Bostonu tým odletěl večer.  Do utkání nenastoupí již zmiňovaný Walman. V brance se představí Husso.

Stejně jako po většinu minulé sezóny se Bruins drží na první příčce celé NHL. Tým vedený kapitánem Bradem Marchandem, jemuž více než sekunduje útočník David Pastrňák, zatím hraje jako z partesu. Poté co ve středu porazili Floridu 3:1 ještě upevnili svoji momentální pozici.

Pro hlavní trenéra Bostonu Jima Montgomeryho znamenalo utkání s Floridou celkově 100. zápas na lavičce Medvědů. Během této porce zápasů zaznamenal kouč Bruins úctyhodných 79 ítězství, což se mu povedlo jako prvnímu kouči v klubové historii!

Obrana Bruins šlape v tomto ročníku zatím jako hodinky – Bruins zatím inkasují v průměru jen 2, 1 branek na utkání, zatímco Red Wings 3,17.

Zápas začíná přibližně v 19:05 našeho času a sledovat jej můžete na obrazovkách Nova Sport 2 nebo prostřednictvím OnHockeyTV.

(zdroj: mlive.com, freep.com, detroithockeynow.com; foto: redwings.cz)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *